پزشکي خانواده نوعي از طبابت است که در آن پزشکان خانواده به صورت مستقيم با خانوادهها در تماس هستند و مراقبتهاي اوليه را بر عهده دارند.
پزشکي خانواده موجب دسترسي آسان به خدمات بهداشتي درماني اوليه و پرونده پزشکي بيماران، اطلاع بيماران از پرونده سلامت خود و صرفهجويي در زمان دريافت خدمات پزشکي ميشود. به طوري که بر اساس آمارهاي جهاني اگر دولت، مردم و ارائه دهندگان خدمت همگام باشند و اجراي صحيح برنامه پزشکي خانواده و نظام ارجاع توسط متخصصان و نخبگان اين برنامه انجام شود با استفاده از 10 درصد از کل هزينههاي فعلي، 90 درصد مشکلات سلامت قابل حل بوده و اين کاملاً در راستاي اقتصاد سلامت و کاهش هزينهها است.
به گزارش خبرنگار مهر، با همين رويکرد و سياست بود که برنامه پزشکي خانواده در ايران نيز شکل گرفت و از دهه 80 شاهد بوديم که بناي اجراي اين برنامه در وزارت بهداشت، پايه گذاري شد. اما، در طول اين سالها، هرگز به سر منزل مقصود نرسيده است که دلايل گوناگوني در پشت پرده آن مطرح است.
اما، آنچه مسلم است اينکه همه دولتها در ادوار گذشته بر اجراي برنامه پزشکي خانواده در کشور، اصرار و تاکيد داشتهاند؛ اما در دولت سيزدهم، به يکباره شاهد جايگزيني برنامهاي تحت عنوان برنامه ملي سلامت خانواده بوديم که با انتقادات زيادي مواجه شد و در نهايت، راه به جايي نبرد.
حالا و با شروع دولت چهاردهم، وزارت بهداشت قصد دارد دوباره به ريل برنامه پزشکي خانواده باز گردد.
مهدي زنگنه بايگي سرپرست مرکز مديريت شبکه وزارت بهداشت، در اولين واکنش به تعيين تکليف و سرنوشت برنامه پزشکي خانواده در کشور گفت: تا قبل از پايان سال 1403، شاهد اجراي اين برنامه در کشور خواهيم بود.
وي افزود: تقويت نظام شبکه در دستور کار قرار دارد و بر اساس توجه به ساختار نيروي انساني و تجهيزات، پيش ميرويم.
زنگنه درباره برنامه پزشکي خانواده نيز گفت: جلسات تکميل شيوه نامه برنامه پزشکي خانواده به صورت مداوم در حال برگزاري است و تمامي دستاوردهاي قبلي برنامه را نيز لحاظ کردهايم و اين قول را ميدهيم تا قبل از پايان سال 1403، برنامه پزشکي خانواده حداقل از يک نقطه کشور شروع شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.