اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

120 بازرس آژانس در ايران مشغول به فعاليت هستند

سخنگوي سازمان انرژي اتمي با اشاره به وضعيت جهان بين الملل گفت: ما تا زماني که قوي باشيم مي‌توانيم حقوق خودمان را حفظ کنيم و بدست بياوريم، به همين دليل است که غربي ها نمي‌خواهند ما قوي باشيم.

120 بازرس آژانس در ايران مشغول به فعاليت هستند

بهروز کمالوندي معاون و سخنگوي سازمان انرژي اتمي در برنامه گفتوگوي ويژه خبري با اشاره به گزارش جديد آژانس بين المللي انرژي اتمي عليه برنامه هستهاي ايران، آن را اقدامي سياسي دانست و عنوان کرد: آژانس 125 بازرس در ايران دارد و ما 5-6 بازرس را لغو انتصاب کرديم و 120 بازرس ديگر مشغول به فعاليت هستند. 70 نفر در حال حاضر در دفتر پادمان زير نظر مدير کل مختص ايران فعاليت ميکنند. تقريباً 22 درصد از بازرسيهاي يک سال گذشته به ايران اختصاص داشته است در حالي که تعداد تأسيسات هستهاي ما 3 درصد کل جهان است.

 وي با اشاره به استفاده عبارت «کمتر از رضايت بخش» در خصوص همکاري ايران با آژانس در گزارش اخير افزود: آژانس در اين گزارش با کلمات بازي کرده است. تا کنون سابقه نداشته که آژانس از جايي بازرسي کرده باشد و گفته باشد نتيجه آن «کمتر از رضايتبخش» است و اين عبارت در ادبيات پادماني وجود ندارد چرا که بازرسي يا رضايتبخش است يا نيست و چنين مفهومي نداريم. آژانس سعي کرده با اين ادبيات اظهار کند که راضي نيست، چرا که اگر با ادبيات دقيق آن را عنوان کند، امکان اينکه بگويد در چه موضوع مشخصي ناراضي است را ندارد.

 کمالوندي گفت: چارچوبهاي حقوقي آژانس کاملاً مشخص است. در برجام اينها مطرح شده است که وقتي ما قانون اقدام راهبردي را اجرا کرديم، بخشهاي تعهدات برجامي را بايد کنار ميگذاشتيم؛ ضمن اينکه بر اساس نظر دفتر حقوقي آژانس، ما به ترتيبات جديدي نرسيديم بلکه برگشتهايم به ترتيبات قبلي که با آژانس قبلاً توافق شده بوده. از لحاظ حقوقي اگر بخواهيم دقيق بررسي کنيم، ايران کار خلافي انجام نده ولي به هر حال اين را مطرح ميکنند براي اينکه بتوانند فضاسازي کنند و موضوعات متعددي وجود دارد که ما البته در يادداشت توضيحي با توجه به اينکه ما تقريباً در حدود بيست و چهار ساعت بايد هم اين گزارش را ميخوانديم و جواباش را تهيه ميکرديم.

تقريباً ما کاري شبانه روزي کرديم و همکاران ما با کمک وزارت امور خارجه اين جواب را ما تهيه بکنيم که جواب بسيار متقن و محکم و منسجمي هست که الان توزيع شده در دسترس است.

سخنگوي سازمان انرژي اتمي با اشاره به نفوذ اطلاعات رژيم صهيونيستي به دادههاي آزانس در اين گزارش و تلفيق نامحسوس گزارشات فني و اطلاعات ناصحيح جاسوسي عنوان کرد: کاري که آزانس صورت ميدهد اين است که اول يک تعريف کلي ميدهد و ميگويد من اين اطلاعات را به طرق مختلف دارم، يکي از آنها هم اطلاعات طرف سوم است. که اين طرف سوم در واقع رژيم صهيونيستي است، بدون اينکه اسم ببرد. منتها جايي که که دارد صرفاً به استناد آن صحبت ميکند، ميآيد کلمه تکنيکال را برمي دارد چون ديگر فني نيست و خواننده اگر دقت حقوقي نداشته باشد ميگويد خب پس يک سري اطلاعات پادماني وجود دارد که به آنها استناد ميکند در حالي که به اطلاعات پادماني استناد نميکند و دارد به اطلاعات جاسوسي استناد ميکند که به لحاظ حقوقي طبيعتاً پذيرفته نيست.

 کمالوندي تاکيد کرد: فضاي بين المللي اين نيست که شما هم بگوييد من حق دارم، به لحاظ حقوقي هم شما حق داشته باشيد و ديگران بپذيرند. براي نمونه، وضعيتي که الان درباره دادگاه بين المللي کيفري هم هست که احکامش لازم الاجراست و کشورها بايد اجرا بکنند، بعد ميبينيم يک کشوري ميآيد به خاطر اينکه راه را براي نتانياهو باز کند، حتي از عضويت در دادگاه خارج ميشود. متأسفانه اين فضاي بين المللي هست که ما داريم.

 وي افزود: ما تا زماني که قوي باشيم ميتوانيم حقوق خودمان را حفظ کنيم و به دست بياوريم، به همين دليل است که آنها نميخواهند ما قوي باشيم. حتماً يکي از آن منابع عظيم اقتدار، فناوري در صنعت هستهاي است. من 12 سال است در اين صنعت هستم. 33 سال هم در وزارت امور خارجه بودم و اينها را وقتي کنار هم ميگذارم به يقين ميرسم که آنها ميخواهند ما را از اين قدرتي که در اختيارمان هست محروم بکنند تا بعد بتوانند با يک کشور ضعيف به راحتي برخورد کنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.