يک متخصص زنان از فروش داروهاي غيرقانوني سقط جنين و شکل گيري بازار سياه انتقاد کرد.
شيرين نيرومنش استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران و متخصص جراح زنان زايمان نازايي فلوشيپ حاملگي پر خطر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر گفت: سقط جنين به ختم حاملگي قبل از 20 هفته يا 5 ماهگي ميگويند که در برخي از موارد ممکن است که به علت مشکلاتي که در جنين وجود دارد، مادر اقدام به سقط کند.
وي افزود: بحثي که در جامعه مطرح است؛ بعضي از جنينها مشکلات ژنتيکي و کروموزومي دارند يا مادر ممکن است ديابت يا بيماريهاي ارثي داشته باشد که در اين موارد جنين به صورت خود به خود از بين ميرود، اما مسئلهاي که در جامعه مطرح شده و باعث نگراني شده، سقط عمدي است که افرادي که با يکديگر ارتباط دارند و از روشهاي پيشگيري مطمئن نيز استفاده نميکنند و شرايط را براي نگهداري و رشد جنين ندارند و دست به سقط جنين ميزنند.
بازار سياه و سقطهاي بي رحمانه
وي ادامه داد: در برخي اوقات افراد دست به داروهاي سقط در بازار سياه ميزنند که متأسفانه در دسترس بودن اين قرصها سقط را براي افراد آسانتر ميکند و از قرصهاي و داروهاي خطرناک براي سقط استفاده ميکنند. در بعضي از موارد ممکن است با اين داروها به سقط انجام نشود و مادر به مطبهاي غير قانوني مراجعه ميکنند و سقط صورت ميگيرد. متأسفانه بازار زيرزميني خريد و فروش داروهاي قتل جنين وجود دارد و نظرات و برخورد جدي نيز صورت نميگيرد.
از هزينههاي کلان تا داغ از دست دادن آغوش مادر
به گفته اين متخصص زنان؛ در مکانهاي مخفي از افراد هزينههاي کلان گرفته ميشود و در شرايط غير استريل، غير بهداشتي، کاملاً آلوده و خطرناک اين کار انجام ميشود که در يک سري از مواقع فرد دچار خونريزي ميشود و گاهي تکههاي باقي مانده از جنين يا جفت در رحم باقي ميماند و باعث عفونت، خونريزي و حتي ناباروري ميشود.
عوارضي که يک عمر گريبان گير ميشود
نيرومنش با اشاره به عوارض جدي سقط، گفت: در مواردي نادر، ممکن است پارگي رحم، صدمه به روده و ديگر اعضاي داخلي شکم رخ دهد، که اين وضعيت نياز به جراحيهاي اورژانسي دارد. حتي مواردي وجود دارد که اين آسيبها منجر به مرگ فرد ميشود.
وي اضافه کرد: برخي از افراد، حتي پس از ازدواج، به دليل مشکلات مالي و عدم اطمينان از آينده، تصميم به بارداري نميگيرند. جوانان امروز با مشکلاتي مانند بيکاري، نداشتن مسکن و حقوق ناکافي مواجهاند. شرايط اقتصادي جامعه بهگونهاي است که حتي زوجهايي که به تازگي ازدواج کردهاند، اميدي به آينده ندارند و تصميم به فرزندآوري نميگيرند.
نيرومنش تصريح کرد: ما مراجعهکنندگان زيادي داريم که سن باروريشان رو به اتمام است. براي مثال، خانمي 35 ساله و آقايي 40 ساله که دو سال از ازدواجشان ميگذرد، اما به دليل نداشتن آيندهاي مطمئن از فرزندآوري خودداري ميکنند. گاهي اوقات، حتي پس از بارداري نيز به دليل همين شرايط دشوار، تصميم به سقط ميگيرند.
وي افزود: امروز دو مراجعهکننده داشتم که هر دو داراي چند فرزند بودند اما تصميم به سقط فرزند جديدشان گرفته بودند. يکي از آنها، خانمي مذهبي بود و ميگفت نميتواند از پس بزرگ کردن فرزند ديگر برآيد. به او گفتم که اين بچه نعمتي از جانب خداوند است و بهتر است صبر کند. حتي شوخي کردم و گفتم: «اگر نميتواني بزرگش کني، به دنيا بياور و بده به من! « اما متأسفانه نااميدي و مشکلات اقتصادي در جامعه باعث شده است که بسياري از خانوادهها توان فرزندآوري نداشته باشند.
اين متخصص زنان گفت: مسئولين بايد مانند پدر و مادر عمل کرده و براي حل مشکلات اساسي جامعه، بهويژه در زمينه تأمين معيشت و بهبود وضعيت اقتصادي مردم، اقدام کنند. متأسفانه، تورم و فقدان فرصتهاي شغلي مناسب، از جمله مشکلاتي است که زندگي بسياري از جوانان را تحت تأثير قرار داده و موجب کاهش اميد به آينده شده است لذا اگر ميخواهيم ترويج فرزندآوري داشته باشيم بايد همه نهادهاي مسؤول به وظايف خود در حوزه قانون جواني جمعيت عمل کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.