اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آمريکا با چين به توافق رسيد

يک مقام کاخ سفيد اعلام کرد که آمريکا در بحبوحه تلاش‌ها براي پايان دادن به جنگ تجاري بين بزرگترين اقتصادهاي جهان، در مورد چگونگي تسريع صادرات محموله‌هاي مواد معدني کمياب به آمريکا، با چين به توافق رسيده است.

آمريکا با چين به توافق رسيد

دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا، پيش از اين گفته بود که آمريکا در روز چهارشنبه، قراردادي با چين امضا کرده و ممکن است قرارداد ديگري براي فراهم کردن موقعيتهاي بيشتري براي هند، در حال انجام باشد.

پکن در جريان مذاکرات تجاري آمريکا و چين در ماه مه در ژنو، متعهد شد که اقدامات متقابل غيرتعرفهاي وضعشده عليه آمريکا از دوم آوريل را لغو کند، اما مشخص نبود که چگونه برخي از اين اقدامات لغو خواهند شد.

چين به عنوان بخشي از اقدامات تلافيجويي خود عليه تعرفههاي جديد آمريکا، صادرات بسياري از مواد معدني کمياب را به حالت تعليق درآورده و زنجيرههاي تامين اصلي خودروسازان، توليدکنندگان هوافضا، شرکتهاي نيمهرسانا و پيمانکاران نظامي در سراسر جهان را مختل کرده بود.

يک مقام کاخ سفيد گفت: دولت آمريکا و چين در اجراي توافق ژنو، براي چارچوبي بر سر يک تفاهم ديگر، به توافق رسيدند. اين مقام رسمي افزود اين تفاهم درباره چگونگي تسريع دوباره صادرات مواد معدني کمياب به آمريکاست. يک مقام دولتي ديگر گفت: اوايل هفته جاري، توافق آمريکا و چين حاصل شده است.

بلومبرگ به نقل از «هاوارد لوتنيک»، وزير بازرگاني آمريکا نوشت: آنها قرار است مواد معدني کمياب را به ما تحويل دهند و به محض اينکه اين کار را انجام دهند ما اقدامات متقابل خود را لغو خواهيم کرد.

اگرچه اين توافق نشاندهنده پيشرفت بالقوه پس از ماهها عدم قطعيت و اختلال تجاري از زمان روي کار آمدن ترامپ در ژانويه است، اما همچنان براي رسيدن به يک توافق تجاري نهايي و قطعي بين اين دو رقيب اقتصادي، بر مسير طولاني پيش رو تاکيد ميکند.

به گفته يک منبع صنعتي، چين، محدوديتهاي استفاده دوگانه خود بر مواد معدني کمياب را بسيار جدي گرفته و خريداران را بررسي کرده تا اطمينان حاصل کند که اين مواد به مصارف نظامي آمريکا نمي رسند. اين امر، روند صدور مجوز را کاهش داده است.

توافق ژنو به دليل محدوديتهاي چين بر صادرات مواد معدني حياتي، با شکست مواجه شد و دولت ترامپ را بر آن داشت تا با کنترل صادراتش، از ارسال نرمافزار طراحي نيمهرسانا، هواپيما و ساير کالاها به چين جلوگيري کند.

رويترز در اوايل ماه ژوئن، به نقل از دو منبع آگاه، گزارش داد که چين با توجه به اختلالات زنجيره تامين ناشي از محدوديت هاي صادرات مواد معدني کمياب، مجوزهاي صادرات موقت به تامينکنندگان مواد معدني ضروري براي سه خودروساز بزرگ آمريکا، اعطا کرده است.

طبق گزارش رويترز، ترامپ در اواخر ژوئن، گفت: توافقي با چين وجود دارد که در آن پکن، مواد ضروري و مواد معدني کمياب را تامين ميکند، در حالي که آمريکا به دانشجويان چيني اجازه ميدهد در کالجها و دانشگاههاي اين کشور تحصيل کنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.