اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آمادگي ايران براي ساخت ماهواره مشترک با کشورهاي همسايه

رئيس پژوهشگاه فضايي ايران از آمادگي انتقال فناوري فضايي ايران به کشورهاي ديگر خبر داد و گفت: در زمينه ساخت ماهواره آماده همکاري مشترک با ساير کشورها هستيم.

آمادگي ايران براي ساخت ماهواره مشترک با کشورهاي همسايه

وحيد يزدانيان، رئيس پژوهشگاه فضايي ايران در نشست خبري که امروز صبح (دوشنبه) در محل پژوهشگاه فضايي ايران برگزار شد با اشاره به بازديد از نمايشگاه فضايي و دستاوردهاي صنعت فضايي کشور گفت: تمام دستاوردهاي فضايي محصول تلاش و پژوهش در کشور است و همه اين موارد منجر به ساخت ماهوارههاي متعدد در کشور شده است، تلاش بر اين است که با حمايت دولت و وزير ارتباطات موضوع ماهواره و فناوري فضايي که تا حد زيادي پشت ديوار پنهان بود با جزئيات بيشتر طرح شود. بعضاً افکار عمومي هنوز نميدانند چه تيمهاي در حوزه ماهواره فعاليت دارند از اين رو به دنبال اين هستيم فعاليت ماهوارهاي در اتاق شيشهاي قرار بگيرد.

وي در ادامه با بيان اينکه بيش از 10 تا 20 درصد فعاليتها در حوزه فضايي جنبه حاکميتي دارد، گفت: دانش و صنعت فضايي مربوط به کاربردها و زندگي امروزه است و بيشتر دانشگاهيان و دانشجويان در آن فعاليت دارند که از جمله اين جزئيات را سعي داريم در اتاق شيشهاي قرار دهيم.

وي در ادامه به جزئيات و سرفصلهاي فعاليت در پژوهشگاه فضايي اشاره کرد و افزود: موضوع پنلهاي خورشيدي که براي ماهوارهها و کاربردهاي براي انرژي خورشيدي دارد از جمله سرفصلهاي فعاليت در پژوهشگاه است تا به وسيله آنها ناترازي انرژي برطرف شود.

رئيس پژوهشگاه فضايي در خصوص فعاليتهاي پژوهشگاه فضايي در زمان قطعي برق و به دنبال آن قطعي اينترنت گفت: به منظور ذخيره سازي انرژي، انرژي خورشيدي و پنلهاي خورشيدي را توسعه خواهيم داد و براي پايداري در زمان قطعيها اعلام آمادگي براي سيستمهاي ذخيره ساز انرژي داريم که اين موضوع در حال بررسي است.

 

توليد 90 درصد تجهيزات ماهوارهاي در ايران

 

يزدانيان در ادامه گفت: بيش از 90 درصد تجهيزات ماهواره و زير سيستمهاي ماهواره در داخل کشور توليد ميشود و مابقي تجهيزات يعني 10 درصد از خارج تأمين ميشود که اين واردات به معناي نداشتن دانش فني نيست بلکه دانش آن در کشور وجود دارد ولي به عنوان پشتيبان از آن استفاد و از خارج وارد ميکنيم.

وي در ادامه با اشاره به اينکه سه دسته ماهواره سنجشي، مخابراتي و ناوبري داريم، گفت: موضوع ماهواره ارتباطي و مخابراتي سالهاست که مطرح شده است و اولويت ما منظومه ماهواره سنجشي است، ماهواره مخابراتي هم در اولويت قرار دارد و در زمينه ماهوارههاي ارتباطي فعاليتهايي در کشور وجود دارد. تمايل داريم با کشورهاي همسايه براي توسعه منظومه ماهوارهاي همکاري کنيم.

 

آمادگي انتقال فناوري فضايي به کشورهاي ديگر

 

يزدانيان تصريح کرد: ما همکاريهاي بينالمللي را با کشورهاي همسايه داريم و مذاکراتي را شروع کرديم بايد گفت که کشور ما به لحاظ دانشي از کشورهاي همسايه بالاتر است و با توجه به سياستهاي کلي نظام که افزايش تعاملات با ساير کشورها در دستور کار قرار دارد ما آمادگي انتقال فناوري و دانش را به کشورهاي ديگر داريم تا در زمينه ساخت ماهواره با کشورهاي همسايه قرار داد داشته باشيم. همچنين اين آمادگي را داريم تا فعاليت مشترک و ساخت ماهواره مشترک با پيام تعامل و دوستي و افزايش کاربردهاي صلح آميز براي ارتقا رفاه و توسعه اقتصادي داشته باشيم، بنابراين ديپلماسي فناوري را به جدي دنبال ميکنيم.

 

توسعه پلتفرم مادر ارائه خدمات سنجشي

 

رئيس پژوهشگاه فضايي ايران همچنين گفت: موضوع توسعه پلتفرم مادر ارائه خدمات سنجشي يکي از برنامههاي پژوهشگاه فضايي است که در اين پلتفرم ابزارهاي کيفيت تصاوير در نظر گرفته شده و کسب و کارها و اپراتورها ميتوانند خدمات سنجشي ارائه دهند که انشاالله تا پايان سال جاري از اين پلتفرم رونمايي ميشود.

 

کاربرد تصاوير ماهوارهاي خيام در کشاورزي و مديريت بحران

 

يزدانيان به کاربردهاي تصاوير ماهواره خيام اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پروژههاي مشترکي با وزارت جهاد کشاورزي براي پايش محصولاتي چون کشت اول برنج، گندم، ذرت، کلزا و سيب زميني و گندم داريم.

وي در ادامه به پروژه مديريت بحران اشاره و تصريح کرد: با همکاري سازمان محيط زيست از تصاوير ماهواره خيام براي احياي درياچه اروميه و ريزگردها استفاده ميشود و همچنين با هدف صلح و دوستي و تعامل با کشورهاي ديگر پروژههايي در زمينه مديريت سيلاب در منطقه آسيا و اقيانوسيه تعريف شدهاست.

يزدانيان در ادامه با اشاره به آخرين وضعيت ماهوارهها گفت: ما در صنعت فضايي کشور پيشرفت خوبي داشتيم و موضوع ساخت، طراحي و دانش ماهواره ادامه دارد و به دنبال اين هستيم زنجيره ارزش صنعت فضايي در کشور شکل بگيرد و اگر کشش بازار در داخل و خارج از کشور داشته باشيم اين روال سرعت بالاتري ميگيرد.

رئيس سازمان فضايي ايران با بيان اينکه سازمان فضايي ايران نقش رگولاتور و تنظيم کننده و پژوهشگاه فضايي نقش زير ساختي ر ا دارد، در خصوص زمان ساخت و پرتاب ماهوارهها گفت: هر دو هفته جلسات با سازمان فضايي ايران برگزار و تعهدات مرور ميشود و بر اساس برنامه زمان بندي ساخت ماهوارهها، بخش عمدهاي از محصولات تا پايان سال 1404 يا حداکثر تا خرداد سال 1405 تقديم سازمان فضايي ايران ميشود.

در حاشيه اين نشست اصحاب رسانه از نمايشگاه دستاوردهاي فضايي ايران و ماهوارههاي ساخت و توليد داخل بازديد کردند که برخي تصاوير آن در زير آمده است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.