دبير شوراي امنيت ارمنستان گفت، ايروان و باکو احتمالا تا پايان سال جاري ميلادي يک معاهده صلح را امضا کنند.
به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک، آرمن گريگوريان، دبير شوراي امنيت ارمنستان طي مصاحبهاي با يکي از شبکههاي تلويزيوني اين کشور بيان کرد: مذاکرات با شدت پيش ميروند. اگر ما اين شدت را حفظ کنيم و حمايت راسخي را از سوي جامعه بينالمللي براي کسب پيشرفت دريافت کنيم، آن وقت شانسي براي رسيدن به يک توافق صلح با جمهوري آذربايجان تا پايان سال 2023 ميسر خواهد بود.
وي افزود: طرف ارمنستاني قصد دارد که هر چه سريعتر به يک معاهده صلح دست يابد.
گريگوريان خاطرنشان کرد: عضويت ارمنستان در «سازمان پيمان امنيت جمعي» (CSTO) مشکلات خاصي را براي ايروان ايجاد ميکند اما اين مشکلات همکاري با ساير کشورها را محدود نميکند.
او تاکيد کرد: ما به شدت با شرکاي غربي خود جهت تقويت همکاريهاي امنيتي در حال همکاري هستيم و به اين کار ادامه خواهيم داد.
اوايل ماه مه آرمن گريگوريان با بيان اينکه دولت ارمنستان قصد خروج از «سازمان پيمان امنيت جمعي» را دارد، گفت که مکانيسم اين سازمان به درستي کار نميکند و کشورهاي عضو آن در انجام تعهدات خود شکست خوردهاند. اما اين درحاليست که معاون وزير خارجه ارمنستان بعدا اظهار کرد که احتمال خروج ارمنستان از «سازمان پيمان امنيت جمعي» در حال حاضر در دستور کار نيست. نيکول پاشينيان، نخستوزير اين کشور هم بارها تاکيد کرده که ايروان در سالهاي 2021 الي 2022 شاهد انفعال در اين سازمان بود.
ارمنستان و جمهوري آذربايجان، دو کشور منطقه قفقاز اوايل دهه 1990 در پي فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، براي کنترل منطقه مورد مناقشه قرهباغ با يکديگر درگير شدند.
گذرگاه لاچين تنها راه ارتباطي ارمنستان با منطقه قرهباغ است. در 12 دسامبر 2022 گروهي از مردم جمهوري آذربايجان که خود را «کارشناس محيط زيست» ناميدند، اين گذرگاه را مسدود کردند؛ جايي که گروهي از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعي شد که قصد ندارد هيچ راهي را مسدود کند و خودروها ميتوانند به آزادي در هر دو سوي اين گذرگاه حرکت کنند.
اين گذرگاه تنها مسيري است که ارمنستان از طريق آن ميتواند غذا، سوخت و ملزومات دارويي را به ساکنان ارمني قرهباغ برساند؛ منطقهاي که حدود 120 هزار قوم ارمني ساکن آن هستند.
خبرگزاري رويترز پيشتر گزارش داد، دو کشور در حال حاضر مشغول مذاکراتي درباره يک توافق صلح با هدف پايان دادن به چند دهه مناقشه بر سر منطقه قرهباغ هستند. اين منطقه که به عنوان بخشي از جمهوري آذربايجان به رسميت شناخته شده، داراي جمعيت عمدتا ارمني است و مکررا دو کشور بر سر آن درگيريهايي داشتهاند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.