اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير نفت خبر داد:

ايران در مجموع ذخاير گاز و نفت رتبه اول دنيا را دارد

وزير نفت گفت: ايران در مجموع ذخاير نفت و گاز در دنيا رتبه اول را دارد و هيچ کشوري مجموع ذخاير نفت و گاز آن، همانند ايران نيست.

ايران در مجموع ذخاير گاز و نفت رتبه اول دنيا را دارد

جواد اوجي در نمايشگاه دستاوردهاي دولت سيزدهم با عنوان روايت پيشرفت اظهار داشت:يکي از مهمترين صنايع مهم در کشور و از بزرگترين نعمت هايي که خداوند به ما داده، صنعت نفت و گاز است.

ويگفت: مجموعه ذخاير نفت و گاز ما در دنيا رتبه اول را دارد و هيچ کشوري مجموع ذخاير نفت و گاز آن، همانند ايران نيست.

وزير نفت افزود: صنعت نفت و گاز ايران قبل از انقلاب وابسته به خارج از کشور و در دست مستشاران خارجي بوده و حتي صادرات آن نيز از سوي خارجي ها صورت مي گرفت.

اوجي تصريح کرد: امروز در هيچ يک از شرکت هاي نفت، گاز، پالايشگاه و پتروشيمي افراد خارجي حضور ندارند و همه کارها به درست مهندسان و کارگران ايراني صورت مي گيرد.

وي ادامه داد: قبل از انقلاب يک مجتمع پتروشيمي داشتيم و امروز پس از 44 سال از انقلاب، 23 پالايشگاه گازي و 68 مجتمع پتروشيمي داريم.

وزير نفت بيان داشت: امروز 98 درصد خانوار شهري از نعمت گاز و 83 درصد روستاهاي کشور از نعمت گاز برخوردار هستند که اين شرايط در هيچ کجاي دنيا همانند ندارد.

وي ابراز داشت: روسيه در حالي که در ذخاير گازي اول است اما اخيرا اعلام کرده که قرار است، يک ميليون مشترک گاز داشته باشند.

اوجي با بيان اينکه عمده صنايع کشور به شبکه گاز رساني متصل است که اين امر به برکت انقلاب اسلامي بوده است افزود: امروز در توسعه ميادين نفتي در دريا و خشکي همه اقدامات به دست ايراني ها است.

وي عنوان داشت: هم اکنون در برخي نقاط 6 هزار متر حفاري صورت مي گيرد و در زمينه احداث پالايشگاه و پتروشيمي خودکفا هستيم و بيش از 86 درصد تجهيزات ما در حوزه صنعت نفت در داخل کشور توليد مي شود.

اوجي با بيان اينکه در سال گذشته صادرات محصولات پتروشيمي ايران 14 ميليارد دلار بوده است افزود: ما رتبه يک تحريم ها را در دنيا داريم و با اين حال در ونزوئلا ورود کرديم و با رفتن آمريکايي ها عمده توليد آنان به يک پنجم رسيد که ايران به اين عرصه ورود کرد و امروز در حال اقدامات خوبي هستم و پالايشگاه فراسرزميني محقق شده است که در اين پالايشگاه ها نفت ايران ارزش افزوده پيدا مي کند.

وي عنوان داشت: از شهريور 1400 که مصادف با آغاز به کار دولت سيزدهم بود در حوزه صنعت نفت چالش هايي داشته ايم و شرايط به گونه اي بود که کمتر کسي حاضر به پذيرش مسئوليت در وزارت نفت بود.

وي اضافه کرد: در آن روزها 78ميليون ميعانات گازي بر روي بيش از 40 کشتي روي دريا مانده بود و به فروش نمي رفت و به دنبال آن ناترازي گاز نيز داشتيم و حجم ذخاير سوخت گاز مايع نيز پايين ترين ميزان رسيده بود.

وزير نفت اضافه کرد: در زمستان 1399 به دليل اينکه سوخت رساني به نيروگاه ها صورت نگرفت، خاموشي رخ داد و اين امر به دليل اين بود که ميعانات گازي ذخيره شده بود و امکان توليد گاز جديد نبود.

اوجي بيان داشت: 2 ميليون 300 هزار بشکه در ابتداي دولت سيزدهم صادرات نفت داشته و از سويي 450 همت کسري بودجه داشتيم و ذخاير ارزي کشور نيز شرايط خوبي نداشت.

ويگفت: در آبان ماه 1400 نيز 4400 جايگاه سوخت همزمان در کشور مورد حمله سايبري قرار گرفت که اين امر موجب بروز مشکلاتي شد و نشان مي داد اين موضوع برنامه ريزي شده بود.

وي افزود: حمله سايبري با يک اقدام تدبير شده و با همراهي هاي مردم و رسانه ها در کوتاه ترين زمان ممکن خنثي شد و در همان ساعت هاي اول بسيج عمومي در صنعت نفت اعلام کرديم و از متخصصان خواستيم که به صورت دستي نازل جايگاه هاي سوخت را فعال کنند.

وزير نفت عنوان داشت: از همان ماه هاي اول ابتداي کار دولت سيزدهم، مصارف بخش پالايشگاهي و پتروشيمي با ميزان توليد تراز شد و با ديپلماسي انرژي فعال شده، امروز يک بشکه ميعانات گازي و نفت روي آب نداريم و همه ظرفيت ها در داخل و خارج مشتري دارد و پول تمامي نفت هاي فروخته شده نيز به کشور وارد شد.

اوجي عنوان داشت: 450 هزار همت کسري بودجه دولت با افزايش صادرات نفت و گاز و ميعانات جبران شد و در سال 1401 وزارت نفت به تکاليف مالي خود عمل کرد.

وزير نفت افزود: در امر سرمايه گذاري، 132 طرح نيمه تمام و کليدي در کشور داشتيم که مي توانست در راستاي ارزش افزوده و توليد به کشور کمک کند که اين پروژه ها تکميل شدند و با تکميل اين طرح ها و شروع طرح هاي جديد، رشد توليد صورت گرفت که اين امر به درآمدهاي ارزي کشور کمک کرد.

اوجي با بيان اينکه اعتقادي به ساخت پالايشگاه در دولت گذشته وجود نداشت و اين امر موجب خام فروشي مي شد افزود: در طرح فار 11 پارس جنوبي طي بيست سال گذشته شرکت هاي خارجي قرارداد مي بستند و بعد کار را رها مي کردند و سال 95 توتال اين کار را انجام داد و نهايت در سال 97 کار را بر زمين گذاشت که اين امر موجب عقب ماندگي برداشت از ظرفيتهاي ميادين مشترک مي شد.

وي افزود: فاز 11 پارس جنوبي مرزي ترين فاز مشترک ميدان گازي با قطر بود که توتال کار را رها کرد و تمام اطلاعات اين ميدان را نيز با خود برد، در حالي که در همين ميدان با طرف قطري سهم داشت.

وزير نفت عنوان داشت: تکميل و بهره برداري از فاز 11 ميدان گازي پارس جنوبي با سرمايه گذاري 600 ميليون دلار در سال جاري صورت گرفت که اين امر براي خارجي ها باور پذير نبود.

وي افزود: دولتمردان قبلي مي گفتند غير از توتال شرکت ديگري نمي تواند اين کار را انجام دهد اما اين امر با توان داخلي محقق شد.

وزير نفت بيان داشت: طي دو سال اخير 6 ميدان نفتي با سرمايه گذاري خارجي به بهره برداري رسيد و ورود بانک ها براي مشارکت در بخش توليد نيز از جمله اقدامات اين دو سال بود.

اوجي با اشاره به موضوع جمع آوري گاز مشعل گفت: 11 و نيم ميليون مکعب گاز مايع که مي سوخت و آلودگي ايجاد مي کرد، جمع آوري شد و تا پايان امسال 28 ميليون متر مکعب جمع آوري گازهاي مشعل داريم که معادل يک فاز پارس جنوبياست.

وي با بيان اينکه امروز يک ميدان مشترک بلاتکليف هم نداريم افزود: در زمينه پتروشيمي ها 5 ميليون تن به ظرفيت محصولات پتروشيمي افزوده شده که هر چقدر اين ميزان بيشتر شود موجب جلوگيري از خام فروشي خواهد شد و به بي اثر سازي حريم ها نيز کمک مي کند.

اوجي ادامه داد: کيفي سازي محصولات در 10 پالايشگاه نفتي شروع شده است و طي اين مدت 37 هزار نفر از نيروهاي ايثارگر را جذب کرديم.

وي ادامه داد: بانک مرکزي رشد اقتصادي بخش هاي مختلف و در نهايت دولت را به صورت سه ماهه اعلام مي کند و در سه ماه اول امسال بخش نفت و گاز 19.8 درصد بوده که تا پايان امسال اين رشد ادامه خواهد داشت که کارنامه درخشاني براي صنعت نفت است.

وزير نفت بيان داشت:ميدان گازي آرش مباحث امنيتي و فني دارد که موضوعات اين ميدان با طرف کويتي در حال مذاکره است و ايران از حق خود در هيچ يک از ميادين کوتاه نخواهد آمد.

وي عنوان داشت: بهينه سازي مصرف از حمله موضوعات مهم است و چالش ما دو نيم برابر است و در کاهش مصرف هم در بخش خانگي و صنايع طرح هاي را تنظيم و اجرايي کرده است و اصلاح موتورخانه ها در مجتمع هاي مسکوني است که اصلاح آن موجب کاهش اتلاف انرژي مي شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.