اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مطرح کرد؛

ايران بيش از مرزهاي سياسي داراي مرزهاي فرهنگي است

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ايران عزيز بيش از مرزهاي سياسي داراي مرزهاي فرهنگي گسترده‌اي است و اين قدرتي نيست که بر پايه تعاملات سياسي به دست آمده باشد بلکه يک جايگاه تاريخي است.

ايران بيش از مرزهاي سياسي داراي مرزهاي فرهنگي است

محمدمهدي اسماعيلي در جشنواره جذب دانشجويان بينالملل در ايران که در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، گفت: انقلاب عظيم انقلاب اسلامي يک رسالت جهاني و مخاطبين عمومي و بينالمللي دارد. اتفاقي که در ايران اسلامي در چهل و چهار سال پيش رخ داده يک جابجايي از نوع جابجاييهاي سياسي و حاکميتي صرف نبوده بلکه يک تحول از جنس تحول مربوط به بعثت و از جنس ايجاد جهاني ديگر و آمادهسازي براي شکلگيري تمدن نوين اسلامي بوده است. به همين دليل اقتضائات اين مأموريت مهم بايد در بخشهاي مختلف فراهم شود.

وي افزود: امروز که به چهل و چهار سال گذشته مينگريم، ميبينيم به دليل همين ماهيت تمدنساز و يک نگاه شالودهشکنانهاي که انقلاب اسلامي به نظم موجود جهاني داشته با چالشهاي مهمي روبهرو بوده است و همين امروز هم در چالشي گسترده قرار داريم. شايد عدهاي چنين گمان کنند که اگر ما امروز درگيريهايي را در سطح نظام منطقهاي و بينالمللي داريم ميتوانيم آنها را به يک سري تقابلات از جنس تقابلات سياسي و جابجايي قدرت تقليل دهيم اما مسئله فراتر از اين است چون انقلاب اسلامي داعيهدار ساخت تمدني جديد است و طبيعي است که نظم موجود تلاش ميکند با اين تغيير مقابله کند.

اسماعيلي گفت: بخش مهمي از مأموريتهايي که بايستي براي انجام اين رسالت بزرگ فراهم شود در ايجاد مرجعيت علمي و آموزشي براي اين تمدن است. اين کار مهم بر عهده حوزه حکمراني جمهوري اسلامي ايران است. اين مرجعيت علمي از روشهاي مختلفي فراهم ميشود که اول ساخت يک جامعه دانشمند و عالِمپرور است. امروزه به گواه اعداد و ارقام اين تحول در جامعه ايراني در آموزش عالي و مراکز پژوهشي و علمي و تحقيقاتي رخ داده است و ما سالهاست در زمينه علمي در منطقه پيشتاز هستيم.

وي ادامه داد: از جمله ديگر لوازم اين مرجعيت، حضور دانشجويان خارجي در کشور است. در کشور به لحاظ فرهنگي و تمدني، فضاي آمادهاي براي اين هدف وجود دارد چون ايران بيش از مرزهاي سياسي داراي مرزهاي فرهنگي گستردهاي است. يک سر ايران ما در شبه قاره هند، يک سر در غرب آسيا و يک سر در قفقاز است. اين قدرتي نيست که بر پايه تعاملات سياسي به دست آمده باشد بلکه يک جايگاه تاريخي است که ايران به لحاظ سبقه و گستره تمدني که دارد آن را حائز شده است. در قرون چهارم و پنج و دوره طلايي تمدن اسلامي، شهرهاي مختلف ايران همانند اصفهان، اهواز، نيشابور، شهرري محل رفت و آمد دانشمندان مختلف بودهاند لذا امروزه بستري آماده به لحاظ تاريخي را در اختيار داريم.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: تجربيات خوبي در طول چهار دهه اخير به دست آوردهايم. کارهاي زيادي انجام شده که بخشي به موفقيت رسيده و بخشي موفقيتآميز نبوده است و امروزه جامعهالمصطفي (ص) موفقترين تجربه جمهوري اسلامي ايران در حوزه جذب و آموزش دانشجويان خارجي و طلاب است. دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) در قزوين و پرديسهاي بينالمللي برخي از دانشگاههايي ما نيز در اين عرصه موفقيتهاي زيادي داشتهاند. اما بحث اصلي راهبردهايي است که بايد اتخاذ کنيم که به مرجعيت در جذب دانشجويان بينالمللي برسيم. اين درخواستي است که رئيس جمهور هم از وزارت علوم داشتهاند و وزير علوم هم پيگير آن هستند و ما هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به وظايف خود در اين زمينه عمل ميکنيم.

وي ادامه داد: از احکام پيشنهادي ما در برنامه هفتم، ايجاد اقليمهاي فرهنگي است. ما دنبال ايجاد مناطق مخصوص فرهنگي بر اساس سوابق تمدني هستيم لذا کارهاي سه منطقه فرهنگي شامل آذربايجان، منطقه ميان همدان و زنجان و منطقه خراسان و طوس را در سال آينده شروع خواهد شد. يکي از نمادهاي فرهنگي در اين راستا برپايي دانشگاههاي منطقهاي است. البته به نظرم امروزه نياز به سازههاي جديد دانشگاهي هم نداريم چراکه در همه اين مناطق دانشگاههاي بزرگي وجود دارند که بايد در جذب دانشجو نقشآفريني کنند و ما هم در وزارت ارشاد آمادگي داريم با وزارت علوم همکاري کنيم. در اين صورت يک تحول بزرگ در نظام حکمراني منطقهاي ما شکل خواهد گرفت تا انشاء الله در زمينه بسط تمدني جمهوري اسلامي ايراني موفق باشيم.

گفتني است در پايان اين برنامه از دانشگاههاي برگزيده در جذب دانشجوي بينالمللي شامل دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه تبريز، دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، دانشگاه اروميه و دانشگاه تربيت مدرس تقدير به عمل آمد. همچنين دانشگاه کردستان، دانشگاه خوارزمي، دانشگاه قم، جامعهالمصطفي (ص) العالميه، دانشگاه امام حسين (ع) و دانشگاه کاشان عنوان دانشگاههاي شايسته تقدير معرفي شدند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.