«فاتح دونمز» وزير انرژي ترکيه امروز (دوشنبه) از تسريع در ساخت نيروگاه هستهاي «آققويو» به عنوان اولين نيروگاه هستهاي اين کشور و بهرهبرداري از اولين واحد آن در سال آتي ميلادي خبر داد.
به نوشته روزنامه يني شفق، او در يک بيانيه مطبوعاتي گفت: در مورد نيروگاه اتمي آققويو توافق حاصل شده است. وزارت ما و همچنين رئيس جمهور تلاش زيادي کردهاند تا طرف هاي درگير در اين پروژه را به اجماع ترغيب کرده و بر مشکلات پيش آمده غلبه کنيم».
وزير انرژي ترکيه تأکيد کرد: «کار با سرعت بيشتري ادامه خواهد داشت، برنامه زمانبندي پروژه براي ما اجباري است، زيرا بايد بهرهبرداري از اولين واحد را در سال 2023 آغاز کنيم».
اين نيروگاه در روستايي که نام نيروگاه نيز از آن گرفته شده در استان «مرسين» (جنوب ترکيه) واقع است. رئيسجمهور ترکيه در 18 مرداد ماه به استان مرسين رفت تا از اين نيروگاه بازديد کند.
ترکيه از دهه هفتاد ميلادي در تلاش براي ساخت چند نيروگاه اتمي بوده؛ اما تلاشهاي اين کشور تا زمان امضاي توافق همکاري با روسيه در سال 2010 براي ساخت نيروگاهآق قويو -اولين نيروگاه اتمي در خاک ترکيه- همواره با شکست همراه بوده است.
از سوي ديگر «ديميتري پسکوف» سخنگوي کاخ کرملين نهم مهرماه سال گذشته گفته بود که «ولاديمير پوتين» و رجب طيب اردوغان در ديدار بايکديگر در سوچي درباره امکان ساخت دو نيروگاه اتمي در خاک ترکيه با کمک مسکو رايزني و تبادل نظر کردهاند.
ساخت و سازها در نيروگاه آق قويو از سال 2018 آغاز شده است و ترکيه در آن زمان از طرح خود براي ساخت دو نيروگاه ديگر خبر داد؛ نيروگاههايي که يکي از آنها در کرانه درياي سياه در استان «سينوپ» توسط ژاپن و فرانسه احداث خواهد شد و ديگري در منطقه «تراکيه» که چين ساخت آن را برعهده خواهد گرفت.
طبق اظهارات رجب طيب اردوغان، دادههاي وزارت انرژي ترکيه و شرکت عهدهدار پروژه «روساتم»، نيروگاه اتمي آق قويو از چهار رآکتور برخوردار خواهد شد و انرژي هر کدام از اين رآکتورها 1200 مگاوات و مجموع انرژي آنها 4800 مگاوات خواهد بود؛ رآکتورهايي که به گفته مقامات ترکيه، نياز استانبول به انرژي را تأمين خواهد کرد و به ده درصد از نياز برق ترکيه پاسخ خواهد داد.
به گفته رسانهها هزينه اين طرح 20 ميليارد دلار است. 13 هزار مهندس ترکيهاي در حال کار روي اين طرح هستند که از اين تعداد، ده هزار مهندس ترکيهاي و سه هزار مهندس ديگر روسي هستند. آق قويو به آنکارا اين اجازه را خواهد داد به جمع کشورهاي هستهاي که در حال حاضر تعداد آنها به 32 کشور ميرسد، بپيوندند.
وبگاه العربي الجديد چندي پيش در گزارشي نوشت که پس از اتمام طرح براي 4000 نفر در ترکيه فرصت شغلي ايجاد خواهد شد و اين پروژه با استفاده از فناوري هستهاي حدود شش ميليارد دلار به اقتصاد ترکيه کمک خواهد کرد.
العربي الجديد در ادامه اشاره ميکند که اردوغان حدود دو سال پيش اظهاراتي درباره مسئله هستهاي بر زبان آورده بود که جنجالآفرين شد. او گفته بود که ترکيه بايد سلاح هستهاي داشته باشد و تحقيقاتي در اين خصوص آغاز شده است. رئيسجمهور ترکيه بهنوعي اشاره کرده بود که هدف ترکيه براي ورود به جمع کشورهاي هستهاي روي ميز است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.