رئيس دانشگاه ملي هنر آستانه قزاقستان در مراسم امضاي تفاهمنامه همکاري با رايزني فرهنگي ايران، گفت: اميد است تا با امضاي اين تفاهمنامه همکاريهاي فرهنگي و هنري با کشور ايران توسعه يابد و برنامه «فرهنگ، هنر و تمدن ايران» در اين دانشگاه، گام اول در جهت توسعه مناسبات باشد.
برنامه هنري و موسيقي با عنوان «فرهنگ، هنر و تمدن ايران» با حضور علي اکبر طالبي متين، رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در جمهوري قزاقستان، روشن نورتازا، رئيس دانشگاه ملي هنر، عظمت ژلتورگوزوف، معاون علمي-فرهنگي و روابط بين المللي دانشگاه، مسئولين بخشهاي مختلف، اساتيد و جمع کثيري از دانشجويان اين دانشگاه و ايرانيان مقيم شهر آستانه در محل سالن ارگن دانشگاه هنر برگزار شد.
در اين برنامه که با مراسم امضاي تفاهمنامه بين رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در جمهوري قزاقستان و دانشگاه ملي هنر قزاقستان آغاز شد، راوشان نورتازا، رئيس اين دانشگاه در سخنراني خود، تمدن، فرهنگ، ادبيات و زبان ايران را تمجيد کرد و گفت: اينجانب به عنوان محقق موسيقي کلاسيک و سنتي با موسيقي کلاسيک ايران آشنايي دارم و ميتوانم با قاطعيت بگويم که موسيقي کلاسيک فقط اروپايي نيست.
وي افزود: اميد است تا با امضاي اين تفاهمنامه همکاريهاي فرهنگي و هنري با کشور ايران توسعه يابد و برنامه امروز، گام اول در جهت توسعه مناسبات باشد.
رئيس دانشگاه هنر قزاقستان، اين برنامه را فرصت منحصر به فردي براي آشنايي با فرهنگ و هنر ايران براي اساتيد و دانشجويان خواند.
طالبي متين، رايزن فرهنگي ايران در قزاقستان نيز با بيان همکاري قوي فرهنگي ميان رايزني فرهنگي ايران و دانشگاه ملي هنر آستانه، به روابط خوب و پايدار ايران و قزاقستان از زمان سفرهاي دوجانبه متعدد مقامات عاليرتبه دو کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون شاهد رشد مناسبات دو کشور در همه بخشها از جمله علمي، آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و هنري، تاليف و ترجمه کتاب، اعزام هياتها، برگزاري نمايشگاهها و موارد بسيار ديگر هستيم.
مهدي زارع، رهبر گروه موسيقي سلوک نيز با قدرداني از مهرباني و استقبال گرم مردم قزاقستان، ابراز اميدواري کرد که اين برنامه اجرايي که به طور ويژه براي سفر به قزاقستان آماده شده است و عنوان آن «کوچ» ميباشد، ميتواند نغمهها و موسيقي مناطق مختلف ايران را به مخاطبان قزاقستاني برساند.
گروه موسيقي سلوک طي اجراي خود که در قالب يک کارگاه موسيقي سنتي برگزار شد، با نواختن موسيقي محلي مناطق مختلف ايران، تاريخ، پيشينه و ساختار تکتک سازهاي موسيقي مورد استفادهشان را به زيبايي و هنرمندي تمام معرفي کرد.
در بخش دوم اين برنامه، نمايشگاه و کارگاه نگارگري و نقاشي آبرنگ ايراني توسط اساتيد هنرمند آن برگزار شد و موجب برانگيختن علاقه دانشجويان به هنر نقاشي ايران شد.
در پايان برنامه مقرر شد؛ هيأتي متشکل از مسئولين اين دانشگاه با سفر به ايران از دانشگاه هنر اصفهان بازديد کنند و در مقابل همچنين با مساعدت رايزني فرهنگي ايران در آستانه هيئتي از متخصصان و پژوهشگران حوزه هنري و موسيقي از ايران جهت برگزاري دورههاي آموزشي براي دانشجويان اين دانشگاه اعزام شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.