معاون سازمان بيمه سلامت گفت: به رغم اينکه از سال 98 انسولين و داروهاي جديد ديابت تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند، درمان مؤثر از 36 درصد به 27 درصد رسيده است.
فرشيد عابدي در سومين همايش آموزشي مسئولين واحدهاي سلامت خانواده و نظام ارجاع استاني اظهار داشت: حفاظت مالي و حفظ سلامت بيمه شدگان، دو هدف اصلي سازمان بيمه سلامت است. متأسفانه گاهاً حفاظت مالي، خيلي جدي و قدرتمند انجام نميشود. توجه تنها به حفاظت مالي بيمه شدگان به معناي تبديل شدن سازمان بيمه سلامت به يک بيمه تجاري است که قطعاً جزو اهداف آن نيست؛ به همين علت بيمههاي پايه سلامت بايد در کنار حفاظت مالي به حفظ سلامتي بيمه شدگان خود تعهد داشته باشند.
وي با اشاره به اينکه بيمه سلامت بيشترين هزينه را صرف درمان ديابت و پس از آن براي درمان سرطانها و پوکي استخوان ميکند، افزود: بايد مشخص شود که براي کاهش ابتلا به اين بيماريها چه اقدامات مؤثري صورت گرفته است. همچنين بايد بررسي شود که چرا به رغم همه اقدامات انجام شده در نظام سلامت در مورد بيماري ديابت، متأسفانه در مدت 5 سال طبق مطالعه steps، تعداد بيماران از 10 درصد در ميانسالان به 14 درصد رسيده و به رغم اينکه از سال 98 انسولين و داروهاي جديد ديابت تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند، اما متأسفانه درمان مؤثر از 36 درصد به 27 درصد رسيده است.
عابدي ادامه داد: تمام اين موارد نشان دهنده اين است که بايد ديدگاهمان را نسبت به کنترل ديابت از يک ديدگاه درماني به ديدگاه پيشگيرانه تغيير دهيم. از طرفي با توجه به مصرف بالاي انسولين، بايد به بيماران نيازمند انسولين ضمن آموزش چگونگي تزريق انسولين، نسبت به تغيير سبک زندگي آنها و انجام فعاليتهاي ورزشي و تغذيه سالم براي کاهش مصرف انسولين آموزش داد.
عابدي تاکيد کرد: در کنار مصرف انسولين بايد فعاليتهاي ورزشي و رژيم غذايي سالم نيز رعايت شود. در کشورهاي ديگر دنيا اين مساله مد نظر بوده و همين باعث کاهش هزينههاي حوزه سلامت و کاهش مصرف انسولين شده است.
وي افزود: بايد مسئولين و کارشناسان استاني نسبت به ميزان شيوع هرگونه بيماري مختص استان خود حساس بوده و اقدامات لازم را در بحث پيشگيري انجام دهند.
عابدي ادامه داد: هزينه درمان بيماريها فوق العاده بالا بوده و ورود بيمه سلامت به بحث پيشگيري جدي است. توجه به مباحث سلامتي از کودکي (مانند کاهش رؤيت صفحات تلويزيون، کاهش مصرف خامه و يا نمک) باعث کاهش چشمگير افراد در ابتلاء به بيماريهاي مزمن ميگردد.
معاون پيشگيري و خدمات پايه سلامت سازمان بيمه سلامت ايران بيان کرد: پزشکي خانواده تنها مسير مقابله با افزايش هزينههاي حوزه سلامت است. بدون شک پزشکي خانواده يک سيستم و نظام بوده که داراي تيم سلامت است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.