مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت با بيان اينکه مردان نسبت به زنان در سبک زندگي خود روش هاي نادرست تري دارند، بر رعايت اصول 6 گانه سبک زندگي بر اساس آموزه هاي طب ايراني تاکيد کرد.
نفيسه حسيني يکتا، با اشاره به فرارسيدن هفته سلامت مردان و نامگذاري سومين روز اين هفته با نام «روز طب ايراني و سلامت مردان»، بر اهميت توجه به سلامت جسم و روان مردان در جامعه تاکيد کرد و گفت: تأمين سلامت جسمي و روحي همه اقشار جامعه داراي اهميت است، مردان به دليل گذراندن اغلب اوقات خود در خارج از منزل با استرسهاي گوناگون و در بسياري اوقات تغذيه ناسالم و سبک نادرست زندگي روبرو هستند و لازم است برنامه ريزي دقيق براي اصلاح سبک زندگي داشته باشيم.
مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل با اشاره به اصول 6 گانه حفظ سلامتي در طب ايراني و اهميت آن، افزود: اين اسباب شامل شش اصل آب و هوا، خوردنيها و آشاميدنيها، حرکت و سکون، خواب و بيداري، استفراغ و احتباس و در نهايت اعراض نفساني است که با رعايت اصول صحيح هرکدام ميتوان از ابتلاء به بسياري از امراض پيشگيري کرد.
وي با بيان اينکه يکي از مشکلاتي که اغلب مردان با آن درگير هستند، تنشها و استرسهاي روزانه است، گفت: واکنش جسمي و روحي به استرس و نحوه مديريت آن بين زن و مرد متفاوت و بعضي از آنها در مردان شايعتر است.
مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل توضيح داد: يکي از مهمترين توصيههاي طب ايراني براي کاهش استرس، انجام تنفس طبي است، به اين صورت که بايد در حالت نيمه درازکش، نفس عميق بکشيد و ريههاي خود را از هوا پر کنيد، سپس به مدت 5 ثانيه نفس خود را حبس کرده و آرام آرام، طي حدود 10 ثانيه نفس را بيرون دهيد. حدود يک ثانيه مکث کرده و سپس 10 بار دستور بالا را تکرار کنيد.
حسيني يکتا خاطرنشان کرد: ورزش روزانه، ماساژ، خواب کافي و به موقع، دوري از اخبار و اطلاعات غيرضروري، کاهش استفاده از رايانه و تلفن همراه و حضور در طبيعت و انجام ورزشها و بازيهاي دسته جمعي و استفاده از بوهاي خوش (رايحه درماني) متناسب با مزاج هر فرد، از جمله راهکارهاي طب ايراني براي کاهش استرس هستند.
وي تاکيد کرد: اصلاح تدريجي عادات غذايي بد، اجتناب از ورزش و فعاليت شديد پس از خوردن غذا (حداقل 3-2 ساعت بعد از صرف غذا)، پرهيز از مصرف غذاهاي متنوع در يک وعده غذايي، اجتناب از پرخوري و درهم خوري، صرف وعده شام سبک و زودهنگام بخش مهمي از آداب تغذيه است که در صورت صحيح بودن ميتواند باعث پيشگيري از بسياري بيماريها شود.
مديرکل دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت تاکيد کرد: تعادل بين کار و زندگي، اختصاص زمان کافي به کار، خانواده و تفريح، به حفظ تعادل در زندگي و جلوگيري از فرسودگي شغلي و خانوادگي و ساختن جامعهاي سالم و شاداب کمک ميکند.
وي در پايان گفت: پژوهشهاي متعددي بر اساس آموزههاي طب ايراني در خصوص ارتقاي سلامت مردان و پيشگيري و کمک به درمان بيماريهاي اختصاصي آنها توسط متخصصين اين حوزه انجام شده است که نتايج آن مورد استفاده قرار گرفته است.
هفته جهاني سلامت مردان از 24 تا 30 خرداد ادامه دارد و روز اول اين هفته پنج شنبه 24 خرداد با عنوان پيشگيري و تشخيص بهنگام ناباروري در مردان، روز دوم، جمعه 26 خرداد با عنوان سواد سلامت، فرزندآوري و سلامت مردان، روز سوم، شنبه 26 خرداد به عنوان طب ايراني و سلامت مردان، روز چهارم، يکشنبه، 27 خرداد با عنوان مواجهات شغلي و سلامت باروري در مردان، روز پنجم، دوشنبه 28 خرداد با عنوان سرطانهاي شايع مردان، معده، پروستات و مثانه، روز ششم، سه شنبه 29 خرداد به عنوان کمردرد و بيماريهاي شغلي در مردان و روز هفتم، چهارشنبه 30 خرداد به عنوان حوادث جادهاي، از کار افتادگي و مرگ و مير در مردان نامگذاري شده است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.