اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

اردبيل بالاترين آمار حيوان گزيدگي در کشور را دارد

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اردبيل با اظهار اينکه در سال 1402 با افزايش حيوان گزيدگي در استان مواجه بوده ايم، از تحميل هزينه گزاف درمان حيوان گزيدگي براي نظام سلامت در استان اردبيل اطلاع داد.

اردبيل بالاترين آمار حيوان گزيدگي در کشور را دارد

دکتر محمد جعفرزاده در گفت و گو با ايسنا، از استقرار و خدمات رايگان 17 مرکز شبانه روزي در سطح استان براي حيوان گزيدگي خبر داد و تصريح کرد: در سال 1401 تعداد 5 هزار و 858 نفر حيوان گزيدگي گزارش شده بود که در سال 1402 اين آمار به 6 هزار و 737 نفر افزايش يافت.

وي با اشاره به اينکه 50 درصد موارد حيوان گزيدگي مربوط به گروه سني زير 15 سال است، اظهار کرد: 77 درصد حيوان گزيدگي توسط سگها، 17 درصد مربوط به گربه ها، 2 درصد توسط گاو و گوسفندان و 4 درصد نيز توسط ساير حيوانات انجام ميشود.

معاون بهداشت علوم پزشکي اردبيل ادامه داد: 49 درصد حيوان گزيدگي توسط سگهاي ولگرد و 51 درصد نيز توسط سگهاي داراي مالک صورت مي گيرد، اما با توجه به اينکه سگهاي ولگرد شهري و روستايي واکسيناسيون ندارند، گزيدگي اين سگها بيش از اندازه خطرناک هستند.

جعفرزاده با بيان اينکه تاکنون مرگ انساني ناشي از هاري در استان اردبيل گزارش نشده است و انتقال بيماري هاري بسيار نادر است، افزود: اين بيماري در صورتي از طريق انسان به انسان انتقال مي يابد که با عدم اطلاع پيوند اعضاء انجام شود.

اين مقام درماني و بهداشتي اردبيل با اذعان بر اينکه استان اردبيل جزو استان هايي با بروز بالاي حيوان گزيدگي است، خاطرنشان کرد: بيماري هاري درمان ندارد. هم استاني ها در مواجه با حيوان گزيدگي از پانسمان و بخيه اجتناب نمايند و حتما محل حيوان گزيدگي را به مدت 20 دقيقه با صابون و آب پرفشار شستشو دهند و سپس با محلول بتادين ضدعفوني کنند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.