نخست وزير کويت در سخنان خود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل نسبت به پيامدهاي منفي لغو دو قرارداد مربوط به کشتيراني دريايي بين کشورش و عراق هشدار داد.
«شيخ احمد نواف الاحمد الصباح»، نخست وزير کويت در سخنان خود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل نسبت به پيامدهاي منفي لغو دو قرارداد مربوط به کشتيراني دريايي بين کشورش و عراق هشدار داد.
الصباح در سخنراني عمومي مجمع عمومي سازمان ملل متحد گفت که کشورش از صدور حکم دادگاه عالي فدرال در عراق مبني بر تصويب قانون موافقتنامه تنظيم کشتيراني دريايي در خورعبدالله متعجب شده است.
وي افزود که کشورش موافقتنامه ناوبري و پروتکل را به دليل اهميت آنها در حفظ امنيت و ايمني دريانوردي معتبر خواهد دانست زيرا از ايجاد هرج و مرج و نقض مرزها جلوگيري ميکند و کنار گذاشتن آن به شکل گيري و تقويت جريانهاي قاچاق تسليحات و تجارت مواد مخدر براي تامين مالي شبه نظاميان تروريستي مختلف منجر خواهد شد.
ديدار اميرعبداللهيان با رئيس مجمع عمومي سازمان ملل
نخست وزير کويت از عراق خواست تا حسن نيت خود را ابراز کند و جلسات تيمهاي فني تعيين شده براي تعيين مرزها را مطابق با قوانين و کنوانسيونهاي بين المللي تکميل کند.
اين مقام کويتي همچنين بر پايبندي کشورش به نظام بينالملل چندجانبه تأکيد کرد و گفت با توجه به چالشها و نوسانهايي که جهان از آن عبور ميکند، «ما در معرض يک آزمون واقعي بين پايداري يا توقف و رکود قرار گرفتهايم.»
وي با اشاره به اينکه اين چالشها مستلزم همکاري مبتني بر مشارکت و مسئوليت است، افزود: «کشورش بر اهميت آنچه در ابتکار دبيرکل با عنوان طرح مشترک آمده است، تاکيد ميکند.»
نخست وزير کويت با تسليت خود به مراکش و ليبي به خاطر کشته و زخمي شدن هزاران نفر در اثر زمين لرزهاي که مراکش را لرزاند و سيلاب بزرگي که مناطقي در ليبي را فرا گرفت، با آنها ابراز همدردي کرد.
الصباح همچنين در ادامه به موضوع فلسطين اشاره کرد و بر محوريت موضوع فلسطين در جهان عرب و اسلام و حمايت از حق فلسطين بر اساس قطعنامههاي مشروعيت بينالمللي و ابتکار صلح عربي که منجر به تشکيل يک فلسطين مستقل ميشود، تاکيد کرد.
در مورد وضعيت سودان نيز، الصباح از همه طرفها خواست فوراً جنگ را متوقف کنند، به منطق گفت و گو متوسل شوند و به مسير صلح آميز بازگردند تا امنيت و ثبات سودان و تماميت ارضي آن حفظ شود.
وي همچنين حمايت کشورش را از تلاشهاي سازمان ملل در يمن از طريق فرستاده ويژه به منظور از سرگيري روند سياسي و دستيابي به يک راهحل جامع مطابق با سه شرط مورد توافق اعلام کرد.
نخست وزير کويت همچنين بر تشديد تلاشها براي دستيابي به راه حل سياسي در سوريه مطابق با قطعنامههاي مربوطه شوراي امنيت تاکيد کرد.
الصباح از ايران هم خواست اقدامات جدي اعتمادسازي براي آغاز گفت وگو بر اساس احترام به کشورها، عدم مداخله در امور داخلي آنها و حفظ يکپارچگي امنيت آزادي دريانوردي دريايي انجام دهد. او مدعي شد که مالکيت منابع طبيعي در منطقه تقسيم شده بين کويت و عربستان سعودي و ايران فقط مالکيت مشترک بين دولت کويت و عربستان سعودي است و کويت و عربستان به تنهايي از حقوق کامل براي بهره برداري از اين منابع برخوردار هستند. اين در حالي است که نخست وزير کويت هيچ اشارهاي به سهم ايران در منطقه مرزي مشترک آبي نداشت.
نخست وزير کويت همچنين به سخنان و اقدامات تنفرآميز در غرب عليه اسلام اشاره کرد و گفت: پيروان دين اسلام همچنان با حملات تحريک آميز غيرمسئولانه تعدادي از افراط گرايان و سوزاندن نسخههاي قرآن کريم در تعدادي از شهرها و پايتختهاي کشورها مواجه هستند. تلاشهاي بين المللي براي برداشتن گامهاي جدي براي کاهش سخنان نفرت انگيز و اطلاعات نادرست رسانهاي که مسلمانان را هدف قرار ميدهد.، ضروري است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.