اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

هشدار تند مشاور رهبر انقلاب به ترکيه:

ادب را رعايت کنيد

مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بين‌الملل با تاکيد بر اين که « ايران هرگز در برابر گزافه‌گويي‌ها سکوت نخواهد کرد» به به ترکيه هشدار داد اگر برخي در اين کشور تصور مي‌کنند که با تکرار مواضع نادرست و تحت تأثير القائات بيگانگان مي‌توانند جايگاه ايران را در منطقه تضعيف کنند، سخت در اشتباهند.

ادب را رعايت کنيد

«علياکبر  ولايتي» با اشاره به تشييع با شکوه شهداي مقاومت در بيروت، بر تداوم راه مقاومت در لبنان و فلسطين تأکيد کرد و سياستهاي حمايتي ترامپ از رژيم صهيونيستي را ناکارآمد خواند.

وي طرح کوچ اجباري مردم غزه را ناشي از «بيفکري» ترامپ دانست و نسبت به تلاشهاي اسرائيل براي تجزيه سوريه هشدار داد.

مشاور رهبر معظم انقلاب در گفتوگو با جام جم همچنين با اشاره به تنشهاي فزاينده ميان آمريکا و اروپا، پيشبيني کرد اتحاديه اروپا در مسير فروپاشي قرار دارد.

 

حزبالله همچنان مقتدر است

 

وي در پاسخ به سوالي درباره تاثيرات اين مراسم در عرصه بينالمللي گفت: معني اين مراسم بزرگ اين است که حزبالله همچنان مقتدر است و نفوذ بينالمللي دارد و گرچه شهادت سيدحسن نصرالله و هاشم صفيالدين ضربه بزرگي بود، اما اينطور نيست که با شهادت اين عزيزان، حزبالله تضعيف شود، بلکه با قدرت مسير مقاومت را ادامه خواهد داد چون اکثر مردم لبنان طرفدار آن هستند و درکنار مقاومت خواهند بود. در آينده خواهيم ديد اين اتفاق ميافتد.

مردم سوريه بايد هوشيار باشند

 

ولايتي در پاسخ به اين که آينده سوريه با توجه به اينکه گروههاي مختلف مسلح در آن حکومت ميکنند چيست و آيا امکان تجزيه سوريه وجود دارد؟  گفت: فعلا نميشود آينده سوريه را پيشبيني کرد اما شواهد و قرائن وآنچه ديده ميشود اين را نشان ميدهدکه مقدمات تجزيه در سوريه رخ داده است. هر گروهي در آن جا ادعاهايي دارد. کردها، علويها، داعش و تحريرالشام و ديگران حضور دارند و هر لحظه احتمال جنگ داخلي وجود دارد. جداي از اينکه رژيم صهيونيستي بخشي از سوريه را اشغال کرده و آمريکا هم در آن جا حضور دارد و همه اينها احتمال تجزيه را افزايش ميدهد. اخيرا وزير خارجه اسرائيل جلسهاي با اتحاديه اروپا داشته و در آنجا گفته که سوريه بايد براساس خطوط قومي و مذهبي تجزيه بشود! اينها خودشان به دنبال تجزيه سوريه هستند و مردم سوريه بايد هوشيار باشند.

مشاور رهبر معظم انقلاب افزود: مردم سوريه مردم باشرفي هستند که نسبت به کشورشان تعصب دارند و از سالهاي دور به فلسطين کمک کرده اند.در دهه 30 ميلادي سالهايي که هنوز سوريه تحت استعمار فرانسه بود مردم سوريه براي فلسطين بسيار فداکاري کردند. در نبرد کرامه در سال 1969 سوريها به کمک فلسطين آمدند و در آن جنگ 600 شهيد دادند. در قضيه سپتامبر سياه در سال 1970 هم که اردن شروع به اخراج فلسطينيها کرد، سوريها به فلسطين کمک کردند. پس آنها نسبت به کشور خودشان طبيعتا متعصبتر هستند و بالاخره به آن سامان خواهند داد.

اگر مردم سوريه يا حکومت قانوني آن کمکي بخواهند مانند گذشته به آنان کمک خواهيم کرد

وي درباره آينده روابط ايران و سوريه گفت: ايران درهيچ کشوري دخالت نميکند. اما اگر مردم سوريه يا حکومت قانوني آن کمکي بخواهند مانند گذشته به آنان کمک خواهيم کرد.

 

مقامات ترکيه از تکرار ادعاهاي بياساس عليه ايران پرهيز کنند

 

 ولايتي درخصوص صحبتهاي اخير وزير خارجه ترکيه تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران اجازه نخواهد داد هيچ کشوري با سخنان نسنجيده، روابط تاريخي و عميق منطقهاي راخدشهدار کند. ايران همواره سياستي بر مبناي احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلي ديگر کشورها داشته است. از اين رو، انتظار ميرود مقامات ترکيه نيز در سخنان خود جانب ادب ديپلماتيک را رعايت کرده و از تکرار ادعاهاي بياساس پرهيز کنند. ايران، کشوري مقتدر با تمدني ديرينه که همواره براي امنيت و همکاريهاي منطقهاي تلاش کرده است. برخي مقامات ترکيه بايد بدانند که تکرار ادعاهاي غيرواقعي و مداخلهجويانه، هيچ کمکي به روابط دوجانبه نخواهد کرد.

وي افزود: بايد به ترکيه هشدار داد که اگر برخي در ترکيه تصور ميکنند که با تکرار مواضع نادرست و تحت تأثير القائات بيگانگان ميتوانند جايگاه ايران را در منطقه تضعيف کنند، سخت در اشتباهند. تاريخ ثابت کرده که ايران همواره بر اصول خود پايبند بوده و در برابر هرگونه بياحترامي، پاسخي درخور خواهد داد. مناسبات ايران و ترکيه بر پايه همسايگي و منافع مشترک بنا شده و انتظار ميرود مقامات ترکيه از اظهاراتي که ميتواند اين روابط را تحتالشعاع قرار دهد، خودداري کنند. جمهوري اسلامي ايران اهل تعامل و گفتوگوست اما هرگز در برابر گزافهگوييها سکوت نخواهد کرد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.