مديرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از اختصاص 200 ميليون دلار ارز براي بازسازي صنعت دارو خبر داد.
محمد پيکانپور در نشست همانديشي چالشها و راهکارهاي پيش روي صنعت داروسازي با بيان اينکه امسال با تلاش و زحمات تمامي اعضاي زنجيره تأمين بسياري گزارشهاي کمبود دارو کم شده است، اظهار کرد: برخلاف سال گذشته توانستيم جلوي کمبودهاي حادي که سال گذشته وجود داشت را بگيريم و اميدواريم با همکاري دستگاههاي مختلف، پاييز را هم بدون هيچ کمبودي پشت سر بگذاريم.
اختصاص 200 ميليون دلار ارز براي بازسازي صنعت دارو
مديرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در رابطه با منابع لازم براي بازسازي و نوسازي صنعت داروسازي تصريح کرد: وزارت صمت پذيرفته است که 200 ميليون دلار را براي بازسازي و نوسازي صنعت در اختيار حوزه دارو قرار بدهد. از توليدکنندگان دارو درخواست کردهايم که الگوي پيشنهادي خود را ارائه دهند زيرا منابع ما محدود بوده و نياز است که نخست با توجه به کمبود دارو و سپس ترندهاي تکنولوژي اولويتبندي شود.
وي افزود: پرداخت منابع ارزي اگرچه امسال مطلوب نبود اما نسبت به سال گذشته وضعيت بهتري داشته است. بيش از 1.4 ميليارد دلار تخصيص ارز به دارو و مواد اوليه صورت گرفته که 500 ميليون دلار آن پرداخت شد. همچنين 5 ماهه اول امسال 153 ميليون دلار براي شرکتهاي مواد اوليه تخصيص پيدا کرده است.
پيکانپور با بيان اينکه امسال 31 خط جديد توليدي راهاندازي شده است، گفت: اکنون 69 داروي جديد (new to market) و نزديک 45 مولکول دارويي جديد که قبلاً در بازار وجود نداشت، وارد بازار شده است.
وي همچنين در رابطه با وضعيت داروهاي مشتق از پلاسما نيز گفت: ارسال پلاسما در پنج ماهه نخست به 340 هزار ليتر رسيده در حالي که در کل سال گذشته 330 هزار ليتر به خارج از کشور ارسال شده بود، افزايش پلاسماي ارسالي ما اين نويد را ميدهد که وضعيت فاکتورهاي مشتق از پلاسما بهتر شود.
مديرکل داروي سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به مباحث مختلف در رابطه قيمتگذاري دارو نيز بيان کرد: در حوزه قيمتگذاري، برخي از شرکتها اعتراض داشتند که با آنها جلسه برگزار و اسناد مختلف بررسي شد و سعي کرديم با شرکتهاي مختلف همکاري کنيم.
کاهش 40 درصدي قيمت داروهاي تکنسخهاي
پيکانپور با اشاره به الکترونيکي شدن مراحل ثبت درخواست داروهاي تک نسخهاي و عدم نياز به مراجعه حضوري به سازمان غذا و دارو يادآور شد: ضمن کاهش زمان تأمين داروهاي تکنسخهاي از 4 ماه به يک ماه، قيمت آن نيز حدود 40 درصد کاهش پيدا کرده است.
وي همچنين با اشاره به اهميت صرف اعتبارات اختصاص داده شده به حوزه دارو در همان حوزه نيز تصريح کرد: گزارشهايي وجود دارد که برخي از شرکتهاي پخش منابعي که در اختيار آنها گذاشته شده است را بيش از اندازه به حوزه مکمل اختصاص دادهاند.
طرح دارويار جزو هزينههاي اجتنابناپذير دولت قلمداد شود
مديرکل داروي سازمان غذا و دارو با بيان اينکه درخواست دادهايم که اعتبارات طرح دارويار جزو هزينههاي اجتنابناپذير دولت قلمداد شود، گفت: اميدواريم علاوه بر اين موضوع دولت از سازمان برنامه و بودجه بخواهد که اعتبارات طرح دارويار يعني عدد مصوب شده را به صورت منظم پرداخت کند.
وي در رابطه با آخرين وضعيت ذخيره راهبردي دارو نيز خاطرنشان کرد: دولت قبول کرده است که حدود 835 قلم از 3500 قلم دارو در ليست داروهاي استراتژيک قرار بگيرد و منابع براي آن اختصاص داده شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.