اجلاس جهاني حلال و نمايشگاه صنعت حلال کشورهاي عضو سازمان همکاري اسلامي اواخر ماه جاري ميلادي در ترکيه برگزار ميشود.
ترکيه قرار است اواخر اين ماه ميلادي ميزبان نهمين اجلاس جهاني صنعت حلال و دهمين نمايشگاه حلال سازمان همکاري اسلامي (OIC) باشد.
انتظار ميرود اين دو رويداد که قرار است بين 23 تا 26 نوامبر (2 تا 6 آذرماه) در استانبول برگزار شود ميزبان 500 غرفهدار از 40 کشور و بيش از 40 هزار بازديد کننده از جمله 10 هزار بازديدکننده خارجي باشد.
يونس اته، رئيس شوراي جهاني حلال از شرکتکنندگان در اين نمايشگاه گفت: انتظار ميرود که بازار [حلال] در پنج سال آينده به 10 تريليون دلار برسد. نمايشگاه ما هر ساله شاهد مشارکت شرکتهاي مهم در زمينه غذاي حلال، فناوري مواد غذايي، لوازم آرايشي، دارويي و مد متوسط است. امسال نيز تقاضاي قابل توجهي از سوي بخشهاي مرتبط با امور مالي اسلامي و گردشگري حلال وجود دارد.
اته خاطرنشان کرد که ترکيه جستجوي خود را براي بازارهاي جايگزين تسريع کرده است. ترکيه که به 197 کشور جهان صادرات دارد، درآمد صادراتي به ازاي هر واحد خود را افزايش ميدهد و همچنين بر اقلام جايگزين تمرکز ميکند. در اين زمينه، بازار حلال يکي از بزرگترين پتانسيلها است.
وي تصريح کرد: بر اساس گزارش اقتصاد حلال سازمان همکاري اسلامي، ترکيه، اندونزي و مالزي توانستهاند در بين 20 صادرکننده برتر محصولات اقتصاد حلال قرار گيرند.
به گفته وي از سال 2018 همزمان با نمايشگاه و اجلاس حلال، مسابقات بينالمللي سرآشپزها برگزار ميشود. وي تأکيد کرد که رويداد امسال بسيار جامعتر خواهد بود و انتظار دارند حدود 1000 سرآشپز با هم رقابت کنند.
اته ادامه داد: هزينه کشورهاي مسلمان براي غذا در سال 2022 از 1,07 تريليون دلار گذشت و انتظار ميرود تا سال 2026 به 1.5 تريليون دلار برسد. وي افزود: اين رشد يک فرصت مغتنم براي توليد، سرمايهگذاري و صادرات در ميان کشورهاي OIC ارائه ميدهد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.