انتشار ويدئويي از يکي از مديران مياني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، که رفتاري مغاير با ارزشهاي اسلامي و فرهنگي کشور را به نمايش ميگذارد، بار ديگر توجهات را به عملکرد اين وزارتخانه و ساختار مديريتي آن جلب کرده است. اين اتفاق، پرسشهايي جدي درباره صلاحيت اخلاقي و فرهنگي مديران ارشاد و انطباق رفتار آنان با مأموريت کلان اين نهاد در ترويج فرهنگ ايراني-اسلامي مطرح کرده است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بهعنوان يکي از اصليترين نهادهاي فرهنگي کشور، نقش راهبردي در شکلدهي و ترويج ارزشهاي ايراني-اسلامي ايفا ميکند. اين نهاد، متولي سياستگذاري و برنامهريزي فرهنگي است و مسئوليت دارد که از مسير درست در تقويت هويت ملي و اسلامي پاسداري کند. اما عملکرد برخي مديران و حاشيههايي که پيرامون رفتار آنان شکل ميگيرد، اين پرسش را مطرح ميکند که آيا اين وزارتخانه همچنان در مسير مأموريت اصلي خود حرکت ميکند؟
فرهنگ در گرو پايبندي
سعيد اسلام زاده مدير روابط عمومي معاونت هنري بهعنوان يکي از مديران مياني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اخيراً فيلمي منتشر کرده است که با ارزشها و هنجارهاي اسلامي در تضاد است. انتشار ويدئويي در کنا دخترش که بدون پوشش اسلامي است نه تنها موجب تعجب جامعه فرهنگي شده، بلکه موجي از نگراني درباره ساختار مديريتي اين وزارتخانه ايجاد کرده است.
پيش از اين نيز نادره رضايي معاون هنري وزير ارشاد با چالشهاي اينچنيني درگير بود، از لايک پست خواننده هنجارشکن تا انتشار تصاوير خلاف هنجارهاي اجتماعي.
مسئله اصلي اين است که کسي که خود در رفتار و عملکرد شخصي به ارزشهاي اسلامي پايبند نيست، چگونه ميتواند مروج و حامي اين ارزشها در جامعه باشد؟ مأموريت وزارت ارشاد، ترويج فرهنگ ايراني-اسلامي است، اما انتصاب مديراني که در زندگي شخصي و حرفهاي به اين اصول بيتوجه هستند، مسير اين مأموريت را بهطور جدي تهديد ميکند.
تضاد ميان رفتار و مسئوليت؛ تزلزل در اعتماد عمومي
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، علاوه بر مسئوليت فرهنگي، وظيفه تقويت اعتماد عمومي را نيز بر عهده دارد. رفتار مديران اين وزارتخانه، نماد و نماينده نگاه کلي آن به مسائل فرهنگي است. هرگونه تناقض در رفتار و عملکرد آنان، مستقيماً به اعتبار وزارتخانه و جايگاه آن در ميان جامعه آسيب ميزند.
چنين اتفاقاتي نه تنها تصويري منفي از يک فرد، بلکه تصوري مخدوش از کل ساختار مديريتي وزارت ارشاد ارائه ميدهد. اين تضادها در نهايت موجب بياعتمادي جامعه به سياستهاي فرهنگي کشور خواهد شد و مسير اجراي برنامههاي کلان فرهنگي را دشوارتر ميکند.
فرهنگسازي با مديراني متعهد؛ لزوم بازنگري در ساختار مديريتي
پايبندي به اصول فرهنگي و اسلامي، شرطي اساسي براي موفقيت در مسئوليتهاي فرهنگي است. مديران اين وزارتخانه بايد نه تنها در حد گفتار، بلکه در عمل نيز تجليگر باورها و ارزشهايي باشند که وزارتخانه به ترويج آنها متعهد است. وزير ارشاد بايد معيارهاي انتخاب مديران را مورد بازبيني جدي قرار داده و از انتصاب افرادي که شايستگي اخلاقي و فرهنگي ندارند، خودداري کند.
وزارت ارشاد نميتواند با ادامه روند فعلي و عدم توجه به صلاحيتهاي اخلاقي و فرهنگي مديران خود، مأموريت حساس و خطيرش را بهدرستي اجرا کند. اصلاح ساختار مديريتي اين نهاد، نه تنها ضرورتي براي موفقيت در مأموريتهاي آن، بلکه گامي حياتي براي حفظ اعتبار و جايگاه آن در ميان جامعه است.
وزارت ارشاد؛ نهاد مأمور به تحول يا گرفتار در تعارض؟
اکنون زمان آن رسيده است که وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اقدامي جدي و شفاف، پيام روشني به جامعه ارسال کند: وزارت ارشاد نهادي براي حفظ و تقويت فرهنگ ايراني-اسلامي است و هرگونه بيتوجهي به اين مأموريت، با اصلاحات اساسي پاسخ داده خواهد شد.
جامعه انتظار دارد که اين وزارتخانه، با حساسيت و دقت در انتخاب مديران، تضمينکننده ارزشها و باورهاي فرهنگي باشد. آيا وزير ارشاد آماده است تا با اتخاذ تصميمات شجاعانه، اين وزارتخانه را از حاشيهسازي و انحراف از مأموريت خود نجات دهد و به مسير اصلي بازگرداند؟ آينده فرهنگ اين کشور، در گرو پاسخي شفاف و عملي به اين پرسش است.
منبع: خبرگزاري فارس
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.