اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ورودي‌هاي تبريز؛ چالش‌هاي قديمي با راه‌حل‌هاي ناکام!

شهر تبريز به عنوان يکي از کهن‌ترين و معتبرترين شهرهاي ايران، داراي اهميت ويژه‌اي در زمينه‌هاي تاريخي، فرهنگي و اقتصادي است.

ورودي‌هاي تبريز؛ چالش‌هاي قديمي با راه‌حل‌هاي ناکام!

از آنجا که وروديهاي هر شهري بهعنوان اولين نقطه تماس بازديدکنندگان با آن شناخته ميشود، نقش کليدي در شکلدهي به ذهنيت اوليه از شهر ايفا ميکنند لذا وروديهاي تبريز بايد متناسب با هويت و تاريخ غني اين شهر ساماندهي شوند اما متاسفانه وضعيت وروديهاي تبريز در حال حاضر در شان اين شهر نبوده و نيازمند توجه و اقدامات اساسي است.

 

وروديهاي تبريز، نماد ناکاميهاي مديريت شهري

 

وروديهاي شهر تبريز سالهاست که يکي از دغدغههاي اصلي اعضاي شوراي اسلامي و مديريت شهري اين شهر بوده است. با وجود آنکه اقداماتي در جهت زيباسازي وروديها انجام شده، اين اقدامات اغلب مقطعي و غيرمستمر بوده و نتوانسته است وضعيت وروديها را بهطور چشمگير بهبود بخشد.

در اين ميان، برخي کارشناسان و اعضاي شوراي شهر، از کمتوجهي به اين مسئله و نبود برنامهريزي جامع انتقاد کرده و بر لزوم ساماندهي و استانداردسازي وروديهاي شهر تأکيد دارند.

روحالله دهقاننژاد، رئيس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تبريز طي روزهاي گذشته در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به وضعيت موجود اظهار داشت: در سالهاي اخير، طرحهايي در جهت زيباسازي وروديها اجرا شده است، اما اين طرحها بيشتر جنبه موقت داشتهاند و به راهحلهاي پايدار و جامع نياز است. براي نمونه، در شهرهايي مانند قم، طرحهاي ويژه ورودي و فضاي سبز ميتواند تاثير زيادي در ايجاد ذهنيت مثبت در بازديدکنندگان داشته باشد، اما وروديهاي تبريز هنوز در شان اين شهر بزرگ و تاريخينيست.

وي در ادامه به يکي ديگر از مشکلات موجود اشاره کرد و گفت: طرحهاي دولتي پس از رسيدن به تبريز متوقف ميشوند. اين روند بايد تغيير کند و شهرداري بايد طرحهايي را مطابق با اصول معماري بومي و محلي براي ساماندهي وروديهاي شهر تهيه کند و به شورا ارائه دهد. مناطق 5، 6 و 7 نيز بايد طرحهاي خود را در چارچوب بودجه سال 1403 براي ساماندهي وروديها ارائه دهند.

 

ضعف مديريت شهري در اجراي طرحهاي جامع

 

علي راستي، نائب رئيس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تبريز نيز اخيرا در گفتگويي به مشکلات موجود در مديريت شهري اشاره کرد و افزود: مردم تنها نتايج نهايي مديريت شهري را ميبينند و از فرايندهاي پشت پرده آن اطلاع ندارند.

وي تاکيد کرد: سياستگذاريها و تصميمات شهرداري و شورا بايد به گونهاي باشد که به نارضايتي شهروندان منجر نشود. در غير اين صورت، اين تصميمات نميتوانند به بهبود وضعيت شهر و وروديهاي آن کمک کنند.

روحالله رشيدي، دبير کميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تبريز، از ديگر اعضاي شوراي شهر نيز در نشست خبري اخير به کمکاري در برنامهريزي جامع وروديهاي شهر اشاره کرد و گفت: وروديهاي شهر تبريز نيازمند يک نگاه جامع و کلان هستند. اين موضوع بايد در چارچوب برنامه پنجساله شهرداري دنبال شود. متاسفانه تاکنون هيچ طرح جامع و يکپارچهاي براي ساماندهي وروديها تهيه و اجرا نشده است و در نهايت شاهد برشهاي منطقهاي و پروژهاي کوچک هستيم که نشاندهنده ضعف مديريت شهرياست.

وي همچنين به اختلافنظرها و کمکاري نهادهاي مسئول در اين زمينه اشاره کرده و تصريح کرد: اگرچه در ظاهر مسئوليتهاي مختلفي در ارتباط با وروديهاي شهر وجود دارد، اما نهادهاي مختلف در عمل همکاري کافي نداشتهاند. در اين زمينه، نقش شورا در هدايت و نظارت بر مديريت شهري بسيار مهم است. شهرداري بايد به جايگاه شورا احترام بگذارد و اهميت مصوبات آن را جدي بگيرد.

 

نياز به يک نگاه جامع و همکاري بيشتر

 

با توجه به اهميت بالاي وروديهاي هر شهر در ايجاد تصويري مثبت و بهخاطر وجود مشکلات متعدد در ساماندهي وروديهاي تبريز، بهنظر ميرسد که اين موضوع به عنوان يک اولويت اساسي بايد در دستور کار مديريت شهري قرار گيرد.

در حالي که برخي طرحهاي زيباسازي در اين حوزه انجام شده، اين طرحها به دليل موقت بودن و نبود پيوستگي در اجرا نتوانستهاند به نتيجه مطلوبي دست يابند.

اعضاي شوراي اسلامي تبريز بر لزوم يک برنامهريزي جامع و هماهنگ در اين زمينه تأکيد دارند و از شهرداري خواستهاند که با رعايت اصول معماري بومي و محلي و با همکاري تمامي نهادهاي مسئول، طرحهاي جامعي براي ساماندهي وروديهاي شهر تدوين و اجرا کند.

منبع: خبرگزاري فارس

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.