اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

موج مهاجرت متخصصان آي تي از ايران به امارات

با افزايش محدوديت‌ها در اينترنت، بسياري از متخصصان حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات با «ويزاي طلايي» يا از طريق «مهاجرت مجازي» ترجيح مي‌دهند براي کشورهاي عربي از جمله امارات کار کنند.

موج مهاجرت متخصصان آي تي از ايران به امارات

به گزارش «شيعه نيوز»، کاربران شبکههاي اجتماعي در ايران، در ماههاي اخير بيش از پيش با محدوديتها و اختلالاتي در شبکه اينترنت و ورود به شبکههاي اجتماعي روبرو بودهاند. محدوديتهاي اعمال شده براي گوگل، اختلالات به وجود آمده در اينستاگرام ومسدود شدن پيامک کد تأييد تلگرام و ساير شبکههاي اجتماعي توسط اپراتورهاي ايران از جمله اين انسدادها بودهاند.

کارشناسان فناوري اطلاعات و ارتباطات بسياري اين محدوديتها را نشانه «اعمال چراغ خاموش فيلترينگ هوشمند» و در حقيقت اجراي «پنهاني» طرح موسوم به «صيانت» ميدانند که براي ايجاد محدوديت بيشتر کاربران اينترنتي در ايران دنبال ميشود.

در حالي که سياستهاي اعمال شده در ايران و دستمزد کم و افزايش هزينهها، روز به روز عرصه را بر صاحبان کسب و کارهاي اينترنتي، متخصصان و فعالان صنعت فناوري اطلاعات و ارتباطات و شرکتهاي دانشبنيان تنگتر ميکند، امارت در حال سرمايهگذاري گسترده در اقتصاد ديجتيال، انرژيهاي تجديدپذير و هوش مصنوعي، به دنبال جذب متخصصان صنعت IT از ايران و کشورهاي ديگر است.

امارات به عنوان يکي از نفتخيزترين کشورهاي جهان، خلاء و محدوديتها و کاستيهاي موجود در ايران در بخش پزشکي در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات را به امکاني براي جذب نيروها در اين عرصه براي خود تبديل کرده است.اعطاي «ويزاي طلايي» از سوي امارات به متخصصان و نخبگان آي تي را ميتوان نمونهاي از مشوقها براي مهاجرت از ايران به امارات دانست.

در همين حال عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران و امارات نيز در گفتوگو با خبرگزاري ايلنا ميگويد: «روند ثبت شرکت در امارات در سال اخير توسط شهروندان ايراني به شدت افزايش يافته است.»

تدبير ديگر امارات براي جذب نيروي متخصص در بخش آي تي، امکان مهاجرت مجازي است. مهاجرت مجازي با کمک نوعي ويزاي جديد کاري صورت ميگيرد که امارات و برخي ديگر از کشورها اعطا ميکنند که با برخورداري از آن، متخصصان از هرجاي جهان بدون وابستگي مکاني، بتوانند براي شرکتهاي بينالمللي کار کنند.

چندي پيش «بلومبرگ» نوشت، دبي ميخواهد در چارچوب استراتژي جديد در 5 سال آينده حدود 40 هزار شغل مجازي ايجاد کند و به اين ترتيب 4 ميليارد دلار به توليد ناخالص داخلي بيفزايد و به يکي از 10 اقتصاد برتر جهان در حوزه متاورس تبديل شود.محمدرضا فرجي تهراني، رئيس «اتحاديه فناوران رايانه» تهران هم در گفتوگو با روزنامه شرق، «مشکلات متعدد شرکتهاي حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات» را باعث مهاجرت فعالان اين حوزه به کشورهاي عربي حوزه خليج فارس بهويژه امارات و قطر دانسته است.

رضا الفتنسب، عضو هيئتمديره انجمن کسبوکارهاي اينترنتي هم که چندي پيش از «اختلالات مشهود در اينستاگرام» خبر داده و از پيامدهاي اين اختلال در کسب و کارهاي اينترنتي سخن گفته بود، در گفتوگو با شرق ميگويد، «موج مهاجرت متخصصان صنعت فناوري اطلاعات و ارتباطات پس از شدتگرفتن زمزمههاي طرح صيانت تشديد شده است.»

به باور او محدوديتهاي گسترده و ايجاد اختلال در اينترنت باعث شده که بسياري از متخصصان جوان اين صنعت از فعاليت در ايران مأيوس شوند.

در حالي که کشورهاي وابسته به درآمد نفت و گاز مدتهاست در مسير رهايي از اين وابستگي به دنبال تنوع بخشيدن به درآمدهاي ارزي خود در عرصه اقتصاد ديجيتال و جذب سرمايه براي آن دست به فعاليتهاي گستردهاي زدهاند، نيروي متخصص ايران در بخش آي تي هم مأيوس و نگران از محدوديتها و سياستهاي جمهوري اسلامي در اين عرصه گويا تنها يک راه يافته و آن هم اينکه فرار را بر قرار ترجيح دهد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.