اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

فلسفه پياده‌روي اربعين به سمت کربلا چيست؟

همواره آيين ها و اديان مختلف با هدف همبستگي ميان پيروان و هويت بخشي به جريان اجتماعي خود، ايامي را در سال مشخص کرده و پيروان خويش را ملزم به شرکت در اين اجتماعات مي کنند.

فلسفه پياده‌روي اربعين به سمت کربلا چيست؟

فلسفه پيادهروي اربعين به سمت کربلا چيست؟

پاسخ : همواره آيين ها و اديان مختلف با هدف همبستگي ميان پيروان و هويت بخشي به جريان اجتماعي خود، ايامي را در سال مشخص کرده و پيروان خويش را ملزم به شرکت در اين اجتماعات مي کنند.

يکي از پيامدهاي اينگونه تجمعات، نمود جهاني و به نوعي تبليغ آن جريان اجتماعي است که معمولا در جامعه جهاني تاثير گذار است.

بنا به فرموده امام عسکري(عليه السلام)؛ يکي از نشانه هاي مومن که در اين روايت مقصود شيعه است زيارت سيدالشهدا در روز اربعين مي باشد [ بحار الانوار،علامه مجلسي،ج98،ص348]

زيارتي که با پاي پياده رفتنِ آن هم «موضوعيت» دارد. چرا که امام صادق( عليه السلام) به يکي از دوستان خود ميفرمايد: قبر حسين (عليه السلام) را زيارت کن و ترک مکن. پرسيدم: ثواب کسي که آن حضرت را زيارت کند چيست؟ حضرت فرمود: کسي که با پاي پياده به زيارت امام حسين (عليه السلام) برود خداوند به هر قدمي که بر مي ‏دارد يک حسنه برايش نوشته و يک گناه از او محو مي ‏فرمايد و يک درجه مرتبه‏ اش را بالا مي ‏برد.[ کامل الزيارات،ابن قولويه،ص134]

ايشان در جاي ديگري مي فرمايند: کسي که به قصد زيارت امام حسين (عليه السلام) از منزلش خارج شود اگر پياده باشد، خداوند بابت هر قدمي که براي زيارت اباعبدالله بر مي دارد، يک حسنه مي نويسد و يک سيئه از او محو مي کند. وقتي که به حرم مي رسد، خداوند او را جزء صالحين برگزيده مي نويسد.

وقتي مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزين مينويسد.

وقتي مي خواهد بازگردد يک فرشتة الهي در مقابل او قرار مي گيرد و مي گويد: رسول خدا (صل الله عليه واله) به شما سلام ميرساند، و پيغام مي دهد (مژده مي دهد): عملت را از سر بگير که تمام گناهان گذشتهات بخشيده شده است.

[ کامل الزيارات،ابن قولويه،ص 132 ]

از جهتي جريان پياده روي براي زيارت سيدالشهدا در روز اربعين سابقه اي تاريخي نيز دارد؛

زيارت کربلا با پاي پياده در زمان «شيخ انصاري»رسم بوده است، اما در برهه اي از زمان به فراموشي سپرده مي شود که در نهايت توسط «شيخ ميرزا حسين نوري» دوباره احيا مي شود.ايشان آخرين بار در سال 1319 هجري با پاي پياده به زيارت حرم أباعبدالله حسين (عليه السلام) رفت.

با اينکه زيارت سيدالشهدا (عليه السلام) در اکثر برهه هاي تاريخي به سختي انجام مي شد و جان زائران در خطر بود، اما با اين وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان مي خريدند و به پابوسي امام حسين(عليه السلام) در روز اربعين نائل مي شدند.

منبع: حوزه نيوز

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.