اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

صدور مجوز مصرف واکسن پاستوکووک به عنوان دز يادآور تمام واکسن­هاي کرونا در ايران

مديرگروه تحقيقات باليني و اپيدميولوژي انستيتو پاستور ايران ضمن تشريح روند انجام مطالعات بر واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس، از صدور مجوز مصرف واکسن پاستوکووک به عنوان دز يادآور تمام واکسن­هاي تزريق شده در کشور خبر داد.

صدور مجوز مصرف واکسن پاستوکووک  به عنوان دز يادآور تمام واکسن­هاي کرونا در ايران

دکتر آميتيس رمضاني، گفت: با توجه به ظهور واريانت­هاي جديد واکسن گريز و وجود شواهدي مبني بر افت تدريجي سطح ايمني حاصل از واکسيناسيون کوويد19، تزريق دز يادآور بعد از چند ماه، بويژه براي واکسنهاي مبتني بر پلتفرم ويروس غيرفعال، حائز اهميت است. مطالعات اخير نشان داده است که واکسن­هاي کوويد-19 با پلتفرم پروتئيني توليد شده در انستيتو پاستور ايران، مي­توانند نقش مهمي در ادامه برنامه واکسيناسيون عليه اين بيماري در کشور داشته باشند. تحقيقات همچنين نشان داده است که تزريق واکسنهاي مربوط به دو پلتفرم متفاوت، يا به عبارتيMix & Match ، باعث ايجاد ايمني موثرتر و پايدارتر برعليه ويروس عامل کوويد19 ميشود.

وي افزود: با توجه به اهميت انتخاب واکسن بيخطر با کارايي بالا به عنوان دز يادآور، در هفته جاري وزارت بهداشت با تکيه بر شواهد حاصل از مطالعات کارآزمايي باليني انجام شده، واکسن پاستوکووک را علاوه بر پاستوکووک-پلاس به عنوان دز يادآور ساير واکسن­هاي مورد استفاده در کشور تاييد کرد.

يافتههاي مطالعات واکسن يادآور کروناي انستيتو پاستور ايران

او با اشاره به اينکه در مطالعه­اي که طي چند ماه گذشته با نظارت سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت انجام شد، بيخطري و ايمنيزايي دز يادآور واکسن­هاي سينوفارم و پاستوکووک در افراد دريافت کننده 2 دوز اوليه از واکسن سينوفارم با يکديگر مقايسه شدند، بيان کرد: در اين مطالعه، ميزان افزايش آنتيبادي در گروه دريافت کننده دز يادآور پاستوکووک به طور معناداري بيشتر از گروه دريافت کننده دز يادآور سينوفارم بود؛ به گونه­اي که ميانگين آنتي­بادي ضد پروتئين اسپايک ويروس متعاقب دريافت دز يادآور پاستوکووک، بيش از 20 برابر دريافت کنندگان دز يادآور سينوفارم افزايش نشان داد.

مجري طرح تحقيقاتي مطالعه واکسن پاستوکووک به عنوان دوز بوستر، تصريح کرد: در اين مطالعه درصد سروکانورژن (افزايش 4 برابري آنتيبادي نسبت به مقدار پايه) آنتيبادي ضد اسپايک در گيرندگان دز يادآور پاستوکووک هم بيش از 3 برابر گروه دريافت کننده واکسن سينوفارم به عنوان دز يادآور بود. درصد سروکانورژن آنتي بادي ﺧﻨﺜﯽ­ﮐﻨﻨﺪه (نوتراليزان) نيز در گيرندگان دز يادآور پاستوکووک به طور معناداري بيشتر از دريافت­ کنندگان دز يادآور سينوفارم بود.

وي افزود: در يک مطالعه ديگر انجام شده در انستيتو پاستور ايران بر روي داوطلبين گيرنده دو دز اوليه واکسن آسترازنکا نيز نشان داده شد که ميزان افزايش تيتر آنتي بادي ضد اسپايک در گروه دريافت کننده واکسن کوويد19 توليدي انستيتو پاستور ايران بيش از دو برابر گروه دريافت کننده واکسن آسترازنکا بوده است.

مدير گروه تحقيقات باليني و اپيدميولوژي انستيتو پاستور ايران، بيان کرد: همچنين نتايج ارزيابي پايداري ايمني حاصل از واکسنهاي پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در افرادي که 3 دز از اين واکسن­ها را دريافت کرده بودند، نشان داده است که 6 ماه بعد از تزريق دز سوم، کماکان پاسخ ايمني قابل قبولي در افراد دريافت کننده حفظ شده است.

او تاکيد کرد: اين مطالعات نشان داده است که کارايي واکسن­هاي کوويد19 توليدي مشترک انستيتو پاستور ايران و انستيتو فينلاي کوبا به عنوان دوز يادآور، در تحريک سيستم ايمني به صورت معناداري، بالاتر از دزهاي يادآوري نظير سينوفارم و آسترازنکا بوده است. در اين مطالعات همچنين مشخص شده که کارايي دز يادآور واکسن­هاي پاستوکووک و پاستوکووکپلاس، مشابه يکديگر بوده و عوارض جانبي خاصي نيز متعاقب تزريق آن­ها گزارش نشده است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.