اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سالانه 5/12 ميليارد دلار کالاي قاچاق وارد کشور مي شود

معاون پيشگيري و کاهش تقاضاي ستاد قاچاق کالا و ارز و جانشين اين ستاد گفت: بطور معمول سالانه شاهد واردات 12.5 ميليارد دلار کالاي قاچاق و تقلبي به‌شيوه‌هاي مختلف به کشور هستيم.

سالانه 5/12 ميليارد دلار کالاي قاچاق وارد کشور مي شود

عبدالله هندياني در جلسه کميسيون برنامهريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گلستان در سالن جلسات شهيد رجايي ساختمان استانداري اين استان اظهار داشت: البته در بخش مبارزه با قاچاق کالا بايد کالاهاي قاچاق از کالاهاي تقلبي تفکيک شود، زيرا نبود اين تفکيک صدمات زيادي به کشور وارد ميکند.

وي بيان کرد: همچنين اين مساله مشکلات اقتصادي را به کشور وارد کرده و توليد کننده ديگر برايش صرفه توليد در داخل وجود ندارد.

وي خاطرنشان کرد: وزير صنعت، معدن و تجارت کميسيون ويژه قاچاق کالا و کالاهاي تقلبي را راهاندازي کرده و پنج اولويت براي اين مساله مشخص
کرد.

 معاون پيشگيري و کاهش تقاضاي ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: اولويت اول اين کميسيون لوازم يدکي و سپس لوازم خانگي و بعد از آن حوزه مواد دخاني و نيز آرايشي و بهداشتي و در نهايت پوشاک است.

 هندياني افزود: ابلاغيه مبارزه با لوازم يدکي قاچاق و تقلبي و لوازم خانگي از 15 تير ماه سال جاري قابليت اجرا دارد، اما بايد به اصناف آموزش لازم داده شود و آنان بدانند نگاه ما اين نيست تا سطح عرضه را اذيت کنيم بلکه آنان بايد توجيه شوند و استاندارد نيز استانداردهاي لازم را در خصوص اين کالاها چک کند.

وي ادامه داد: در حوزه مواد دخاني 40 برند محرز به عنوان قاچاق اين بخش داريم و بايد برنامهريزي کرد تا قاچاق اين کالا کم شود.

 وي تصريح کرد: در حوزه آرايشي و بهداشتي 20 درصد قاچاق سهم اين بخش است که ايران هفتمين استفاده کننده اين کالاها در جهان و دومين کشور بعد از عربستان در خاورميانه است و از سوي ديگر اين کالاها به علت نبود کيفيت لازم سلامتي جامعه را به خطر مياندازد.

 معاون پيشگيري و کاهش تقاضاي ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به بيانات رهبر معظم انقلاب مبني بر اينکه تبليغات بايد سه ويژگي هوشمندانه، متناسب بودن و همه جانبه ديدن را داشته باشد مشاهده ميشود که آن بيانات 20 سال پيش براي امروز نيز کاربرد دارد.

 هندياني اظهار داشت: بر اساس تبصره 4 ماده 18 بسياري از کالاهاي اساسي در اين قانون قرار گرفته و روغن در کنار سوخت، دخانيات، آرد و ساير اقلام نيز در اين حوزه قرار ميگيرند و تعزيرات نيز ميتواند از اين تبصره استفاده لازم را ببرد و بخش خصوصي و اتاق بازرگاني و اصناف بايد در خصوص انحراف از فرايند، اطلاعات کافي داشته باشد.

وي بيان کرد: بخش عمدهاي از حوزه قاچاق در فضاي مجازي انجام ميشود اما با توجه به نبود سرورهاي آن فضاها در ايران نميتوان آمار دقيقي در اين خصوص ارائه داد از سوي ديگر شيوهنامه تبليغاتي در فضاي مجازي تنظيم شده و به زودي ابلاغ ميشود.

وي اضافه کرد: تاکنون 300 شبکه فعال که قابليت دسترسي به سرورهاي آنها را داشتيم بسته شده و به بقيه تبليغ کنندگان اين بستر نيز تذکرات جدي دادهايم.

معاون پيشگيري و کاهش تقاضاي ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: در حوزه ثبت انبارها در سامانه پايش و خود اظهاريهاي انجام شده فرمانداران بايد اين سامانه را به روز و انبارها را بار ديگر پايش کنند و زماني که قرار است پس از پايش انبار ثبت نشده نيز به عنوان مورد تخلفي اعلام گردد نبايد امکان ثبت در زمان ديگري فراهم شود.

هندياني ادامه داد: در حوزه گندم و آرد استان گلستان به عنوان کالاي اساسي در آن جزو اولويت و استانهاي شاخص است، تصميم گرفتيم تا شيوه نامه کنترل آرد را تدوين و ابلاغ کنيم تا از اين طريق بتوانيم حوزه گندم را هم مديريت و رصد کنيم.

 وي تاکيد کرد: ما در ستاد هماهنگ کننده و برنامهريز هستيم و اين کارها را بايد متولي بخواهد و متوالي آن نيز جهاد کشاورزي و ساير دستگاهها هستند.

وي يادآور شد: در حوزه توتون و تنباکو نيز مانند گندم اين استان ظرفيت خوبي دارد که ميتوان با توجه به سامانه آرد سامانه ديگري براي آن تعريف کرد و از ظرفيت اين حوزه در بخش توسعه استفاده لازم را برد.

 معاون پيشگيري و کاهش تقاضاي ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: در حوزه چوب و ذغال و قاچاق آن نيز ابلاغيه جديدي از ارديبهشت ماه در اختيار منابع طبيعي قرار گرفته و اين اداره بايد نيروهاي زير مجموعه خود را در اين حوزه آموزش دهد زيرا ما به چوب به عنوان سرمايه ملي و لازم در کشور نگاه ميکنيم.

 هندياني اضافه کرد: در حوزه سوخت نيز بايد به انتظامي کمک شود تا نظارتهاي بيشتري در اين حوزه داشته باشد و شرکت پخش و پالايش به همراه حوزه راه نيز از طريق سيستم نظارتي ميتوانند اين بخش را کنترل کنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.