اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تورم 37 کشور جهان دو برابر دو سال قبل شد

شاخص‌هاي اقتصادي نشان مي‌دهد که روند افزايشي نرخ تورم در جهان براي مدت نامشخص ادامه‌دار خواهد بود.

تورم 37 کشور جهان دو برابر دو سال قبل شد

در اينباره روزنامه همشهري در گزارشي خاطرنشان کرد: اقتصاد جهان پيش از آنکه بتواند خود را تمام و کمال از چاله رکود ناشي از همهگيري کرونا برهاند، درون چاهي عميق به نام تورم افتاد. تورم تقريبا تمامي اقتصادهاي جهان بهويژه اقتصادهاي بزرگ در آمريکا و اروپا را تحتتأثير قرار داده است. جنگ اوکراين، مختل شدن چرخه تامين کالا، افزايش قيمت انرژي و مواداوليه و همچنين موادغذايي در کنار اتخاذ سياستهاي مالي غيرمسئولانه از سوي بانکهاي مرکزي، از عوامل اصلي ايجاد ابرتورمي است که جهان را درگير خود ساخته است.

تا يکسال پيش، زماني که اقتصاد جهان هنوز در قله شيوع ويروس کرونا و تبعات آن بود، افزايش نرخ تورم در نتيجه مختل شدن زنجيره تامين و کمبود نيروي کار، منجر به افزايش قيمت ها شد، اما سياستگذاران اين افزايش قيمتها را گذرا ميدانستند که به مرور زمان خودبهخود اصلاح خواهد شد. اکنون اما جهش نرخ تورم تحتتأثير افزايش قيمت کالاها و صعوديشدن شاخصهايي مانند انتظارات تورمي مصرفکنندگان، به سطحي فراتر از حد کنترل رسيده و خوشبيني اقتصاددانان را درباره گذرا بودن اين پديده به چالش کشيده است. فارغ از اين، مشخص نيست آيا بانکهاي مرکزي در کشورهاي مختلف ميتوانند از عهده مهار غول تورم بربيايند يا خير؟

آمريکا بهعنوان بزرگترين اقتصاد جهان هم از اين بحران مستثنا نبوده است. براساس جديدترين گزارش اداره آمار اشتغال در آمريکا، نرخ تورم سالانه که براساس شاخص قيمت مصرفکننده برآورد شده، در ماه گذشته ميلادي در آمريکا به 8.6 درصد رسيده و اين بالاترين نرخ تورم طي 41 سال گذشته در اين کشور محسوب ميشود.

نتايج پژوهشي جديد از مرکز تحقيقات پيو(PEW) نشان ميدهد روند افزايش تورم در گوشه و کنار جهان قابل توجه است؛ بهطوري که از 44 کشور مورد مطالعه اين مؤسسه، نرخ تورم در 37 کشور با اقتصادهاي پيشرفته طي 2 سال گذشته رشد چشمگير داشته است. اين پژوهش نشان ميدهد قيمتهاي مصرفکننده در تقريبا تمامي 44 کشور نسبت به دوران پيش از شيوع کرونا به اندازه قابلتوجهي افزايش داشته است.

مرکز تحقيقات پيو براساس دادههاي سازمان توسعه و همکاريهاي اقتصادي (OECD) گزارش داده که متوسط تورم سالانه در 37کشور مورد بررسي در 3 ماهه اول سال2022 دوبرابر 3 ماهه اول سال2020 بوده است. در اين ميان، در 16 کشور نرخ تورم در 3ماهه اول سال 2022 بيش از 4 برابر زمان مشابه در سال2020 بوده است. در ميان کشورهاي مورد بررسي، ترکيه در 3 ماه اول سالجاري از بالاترين نرخ تورم برخوردار بوده و تورم آن به 54/8 درصد رسيده است.

اکونوميست در گزارشي به ادامهدار بودن روند تورم جهاني، بهويژه در ميان بزرگترين اقتصادهاي جهان اشاره کرده است. براساس اين گزارش، نرخ تورم نقطه به نقطه در ميان کشورهاي ثروتمند جهان بهطور متوسط بيش از 9درصد افزايش داشته است؛ افزايشي که از دهه1980 به بعد بيسابقه بوده است. اين وضعيت به اقتصاد و بازارهاي مالي خسارات سنگيني وارد کرده است.

در اين شرايط، تمامي شاخصهاي اقتصادي در همه حوزهها، از خريد و فروش مسکن گرفته تا ميزان خروجي کارخانهها حاکي از کند شدن سريع رشد اقتصادي است؛ از اينرو سرنوشت قيمت مصرفکننده يکي از مهمترين پرسشهايي است که در حال حاضر در مورد اقتصاد جهاني وجود دارد.

انتظارات تورمي مصرفکنندگان هم در جهان رو به رشد است؛ عاملي که ميتواند نگرانيها نسبت به چسبندگي نرخ تورم را افزايش دهد. اکونوميست نوشته که انتظار افزايش قيمتها در آمريکا در آينده نزديک به سرعت درحال رشد است و کاناداييها هم خود را براي تورم 7 درصدي سال آينده آماده کردهاند. اين بالاترين نرخ انتظار تورمي در ميان کشورهاي ثروتمند جهان است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.