اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

معاون رييس جمهور خبر داد:

تغيير اقليم رتبه اول در دلايل خشک شدن درياچه اروميه

معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط‌زيست گفت: از نظر ما در روند خشک شدن درياچه اروميه تغيير اقليم در اولويت قرار دارد اما متاسفانه تغيير کاربري هم به عادت تبديل شده است.

تغيير اقليم رتبه اول در دلايل خشک شدن درياچه اروميه

علي سلاجقه در نشست خبري به مناسبت هفته دولت افزود: با توجه به روند تغيير اقليم که در حال رخ دادن است، بايد خود را با اين شرايط سازگار کنيم و روند تغيير کاربريها در حوضه آبريز درياچه اروميه مديريت شود.

معاون رئيس جمهور اظهارداشت: در اين بخش وزارت جهاد کشاورزي بايد با جديت ورود کند تا کشت جايگزين صورت گيرد و از توليد محصولات آببر جلوگيري شود.

وي ادامه داد: با توجه به اهميت احيا و حفظ درياچه اروميه، نامهاي به معاون اول رئيس جمهوري ارسال و شرايط درياچه و لزوم احياي آنرا در هفت بند تعيين کرديم.

 رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تاکيدکرد: شرايط سازگاري با تغيير اقليم مي تواند تا حد زيادي مشکل را برطرف کند، در دولت قبلي و از زمان ايجاد ستاد احياي درياچه اروميه اقدامات سخت افزاري زيادي با هزينه هاي هنگفتي صورت گرفته است که بايد در اين دولت تلاش کنيم تا به پايان برسد و اين هزينهها نتيجه بخش باشد.

 

 از روزي که ستاد احياي درياچه اروميه شکل گرفت، متاسفانه اراضي زير کشت افزايش يافته است که اين با رسالت ستاد تناقض دارد

 

سلاجقه با تاکيد بر اينکه بر روي نجات درياچه متمرکز شده ايم، گفت: الان آمادگي براي انتقال 600 ميليون متر مکعب آب از کاني سيب به درياچه اروميه وجود دارد اما هنوز تونل کاني سيب آماده نشده است تا آب منتقل شود؛ از سوي ديگر تصفيه خانه هاي اروميه و تبريز آماده شده تا 100 ميليون متر مکعب آب وارد درياچه اروميهشود.

 وي اظهارداشت: از روزي که ستاد احياي درياچه اروميه شکل گرفت، متاسفانه اراضي زير کشت افزايش يافته است که اين با رسالت ستاد تناقض دارد.

 سلاجقه افزود: بحث بعدي ما با وزارت نيرو است تا حقابه درياچه را بدهد اما مشکلي که در روند آزادسازي حقابه وجود دارد اين است که در روند جاري سازي حقابه، آب در مسير منحرف مي شود و به تالاب نمي رسد از اين رو در تلاشيم تا راهکارهايي ارايه دهيم که حقابه مستقيم به تالاب برسد و در تلاشيم تا اين روند براي تالاب هاي ديگر هم اجرا شود.

 

اجازه استحصال آب ژرف در سيستان بدون مجوز محيط زيستي نمي دهيم

 

 سلاجقه در ادامه درباره استحصال آب ژرف در سيستان و بلوچستان گفت: در زمينه آبهاي ژرف قرار است معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري به ما گزارش دهد اما هنوز گزارشي به ما نرسيده و قرار است بر روي سه چاه ژرف که به صورت آزمايشي استحصال مي شود، مطالعه کنند.

 وي افزود: در خصوص فعاليت چاه هاي آب ژرف در سيستان و بلوچستان، تا زماني که مجوز زيست محيطي نداشته باشد، اجازه فعاليت نخواهيم داد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.