اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بازي ناخواسته با آينده جامعه

تعطيلي‌هاي مکرر مدارس و يک نگراني مهم غير درسي!

در سال هاي اخير، با همه گير شدن ويروس کرونا، يکي از بخش هايي که ضررهاي قابل توجه ديد، بخش آموزش و پرورش کشوربود. به تجربه ديديم که تعطيلي هاي مکرر، هم از جنبه تعليمي و هم از جنبه هاي تربيتي اثرات منفي بر روي دانش آموزان گذاشت.

تعطيلي‌هاي مکرر مدارس و يک نگراني مهم غير درسي!

در هر صورت، تعطيلي هاي ادامه دار مربوط به ايام کرونا بالأخره پايان يافت، اما اين روزها نيز موضوع آلودگي هوا، برودت هوا و ... ، باز هم موجب تعطيلي هاي مکرر مدارس گرديد.

کار به جايي رسيد که حتي وزارت آموزش و پرورش نسبت به اين وضعيت هشدار داد و در بخشي از اطلاعيه خود اشاره کرد: «به منظور پيشگيري از افت تحصيلي و تربيتي دانش آموزان عزيز و ايجاد وقفه در فرآيندهاي ياددهي -يادگيري و برقراري شرايطي بهينه براي از سرگيري فرآيند آموزش و پرورش در مدارس، حسب تقاضاي جمع کثيري از مديران، معلمان، اولياء و دانشآموزان عزيز، از روز شنبه اول بهمن ماه 1401 فعاليت مدارس با اولويت کلاسهاي حضوري و در شرايط اضطراري براساس تصميمات استانداران محترم به صورت غيرحضوري مطابق برنامه هفتگي و آموزشي مطابق بودجه بندي برنامه درسي (دروس) ادامه مييابد».

يوسف نوري، وزير آموزش و پرورش نيز به اين وضعيت انتقاد کرد و در مصاحبه با شبکه خبر، به اين مضمون گفت که : « ما بارها اين را عرض کرديم که مدارس بايد آخرين جايي باشد که تعطيل ميشود؛ اما الان مدارس را اولين جايي گذاشتيم که بايد تعطيل شود». همچنين او به اين موضوع هم اشاره کرد که رئيس جمهور در جلسه هيئت دولت دستور دادند که تعطيلي نباشد.

 به طور کلي، تعطيلي هاي مربوط به کرونا و همچنين تعطيلاتي که اخيراً شاهد آن بوديم، به نوعي اين نگراني را ايجاد کرده است که آينده اين نسل از دانش آموزان چه خواهد بود؟

ضربه هاي علمي که اين تعطيلات به دانش آموزان مي زند، قطعاً در آينده خود را نشان خواهد داد؛ البته دقيقتر بگوييم، همين الأن هم خود را نشان داده است. نشانه آن هم افت تحصيلي و عدم رغبت برخي از دانش آموزان به درس و کسب علم است. در کنار اينها مباحث تربيتي که از جهاتي مهمتر است هم خود دغدغه اي جداگانه است.

البته منظور اين نيست که دانش آموزان در طاقت فرسا ترين شرايط هم بايد به مدرسه بروند؛ اما اين حد از تعطيلي هم واقعاً جاي توجيه ندارد. بايد توجه کنيم که در هر صورت، دانش آموزان بايد تا اندازه اي قدرت تحمل شرايط را داشته باشند و خود را با پستي ها و بلندي هاي زندگي تطبيق دهند. اينها پدران و مادران آينده اين جامعه هستند.

از يک طرف، برخي والدين هستند که فرزندان خود را به اصطلاح در پَر قو بزرگ مي کنند، از اين طرف هم در محيط درسي برخي ملاحظات صورت مي گيرد که مي تواند صورت نگيرد. اگر شرايط تعليم و تربيت هميشه همين گونه باشد، در آينده با نسلي روبرو خواهيم بود که بخش قابل توجهي از آن، راحت طلب، کسل، بي تحرک و چه بسا بعضاً سربار جامعه خواهد بود.

بنابراين مراقب باشيم که با اتخاذ تصميمات اشتباه، ناخواسته با آينده دانش آموزان و جامعه بازي نکنيم.

منبع: جهان نيوز

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.