اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بين الحرمين و حقايقي که خيلي ها نمي‌دانند

بين الحرمين يکي از مقدس ترين مکان ها براي زيارت شيعيان محسوب مي شود که هر سال افراد زيادي در آن به عزاداري مي پردازند.

بين الحرمين و حقايقي که خيلي ها نمي‌دانند

شکوه اين مکان مقدس که بين حرمين حضرت اباعبدالله الحسين (ع) و قمر بني هاشم در محرم هر سال، بهخصوص روز عاشورا و تاسوعا به اوج خود ميرسد.

 

بين الحرمين کربلا کجاست؟

بين الحرمين کربلا به محدوده بين حرم حضرت اباعبدالله الحسين (ع) و مرقد قمر بني هاشم مي گويند که موقعيت آن 100 کيلومتري جنوب غربي بغداد است و در مرکز شهر کربلا در عراق قرار دارد.

 

فاصله بين دو حرم امام حسين و حضرت عباس چقدر است؟

بين حرم امام حسين (ع) و حرم حضرت عباس (ع) فاصله 378 متري وجود دارد که به آن بين الحرمين مي گويند.

در گذشته در فاصله بين دو حرم مطهر منازل مسکوني و واحدهاي تجاري بود و اين حرم ها با يک کوچه يا خيابان کمعرض به هم وصل مي شدند اما امروزه ها اين بناها تخريب و خيابان عريضي ايجاد شد که در دو طرف آن نخل کاشته شده است.

 

چرا بين دو حرم امام حسين (ع) و حرم حضرت عباس(ع) فاصله است؟

همانطور که ميدانيد حضرت عباس (ع) هنگام آوردن آب از نهر علقمه براي طفلان تشنه کربلا به شهادت رسيدند، بنا به درخواست ايشان پيکر مطهرشان به خيمهها برگردانده نشد و در نزديکي محل استقرار سپاهيان يزيد به خاک سپرده شد.

فاصله بين دو حرم امام حسين (ع) و حرم حضرت عباس(ع) همان ميدان جنگ امام حسين (ع) و لشکر يزيد در روز عاشورا است.

 

فاصله بين الحرمين تا رود فرات چقدر است؟

حداقل 48.5 کيلومتر فاصله بين، رود فرات تا بين الحرمين وجود دارد که حدود 55 دقيقه رانندگي خواهيد داشت.

دليل دويدن زائرين در مسير بين الحرمين کربلا چيست؟

بر اساس روايات قبيله ي بني اسد در زمان رخداد واقعه عاشورا در شهري به نام الطويـريج يا «هنديـه»، در ميانـه دو شهـرحلّه (مرکز استـان بابِل) و شهـر کربلا زندگي مي کردند.

زماني که زنان اين قبيله خبر جنگ امام حسين (ع) با دشمنان را شنيدند، مـردان خود را براي همراهي و کمک به امـام و يارانش تشويـق کردنـد و مـردان قبيله همگي هروله کنـان به طـرف دشت کربـلا شتـافتند اما با اجسـاد مطهـر شهدا و خيمه هاي سوخته روبرو شدند و به همين دليل هر سالـه عـزاداران در ظهر عاشورا با پـاي برهنـه وهرولـه کنان و حسين حسين گويان از منطقه ي طـويـريج در 10 کيلومتري دشت کربلا به سمت حرميـن حسيني وعباسـي حرکـت مي کننـد.

 

تاريخچه و قدمت بين الحرمين

قدمت بين الحرمين را ميتوان از سال 1407 هجري قمري (1366 شمسي) دانست.

در گذشته نام بين الحرمين کربلا مرسوم نبود و تنها راه باريکي دو حرم امام حسين (ع) و حضرت عباس (ع) را به هم وصل مي کرد و در اين حد فاصل خانه هاي قديمي، چندين حجره و مغازه و کوچه هاي متعدد و باريک قرار داشتند.

در سال 1431 هجري قمري مصادف با 1389 هجري شمسي آمادهسازي محوطه بين دو حرم براي استفاده زائران، پروژه سنگفرش بين الحرمين کربلا و ايجاد سايبان، توسعه تاسيسات زيربنايي و برقي، دوربين مداربسته و دستگاههاي صوتي، آب سردکن و کولر گازي، آغاز شد و در سال 1434 هجري قمري (1392 شمسي) به پايان رسيد.

 

ساير اماکن مذهبي بين الحرمين کربلا

در دو طرف بين الحرمين، چندين مکان مقدس و مذهبي ديگروجود دارد:

 

تل زينبيه

تل زيبنبيه به مکاني گفته مي شود که حضرت زينب و ديگر بانوان کربلا در آنجا ايستاده و منتظر بازگشت مولايشان بودند.

اين مکان مبارک بين خيمه گاه و قتلگاه در بخش جنوب غربي حرم امام حسين قرار گرفته و با قتلگاه 35 متر فاصله دارد، اين مکان 5 متر نسبت به ساير مکان ها مرتفع تر است.

 

قتلگاه

قتلگاه محل جايگاه به شهادت رسيدن و جدا شدن سر حسين بن علي (ع) است.

به اين مکان گودال قتلگاه هم گفته مي شود زيرا ارتفاع آن مکان نسبت به مکان هاي اطراف کمي پايينتر است.

در اين محل که در مجاورت آرامگاه حبيب بن مظاهر در بين الحرمين واقع شده حجرهاي نقرهاي با پنجرهاي رو به صحن ساختهاند که در آن سردابي با در نقرهاي قرار دارد که از آن با عنوان مقتل امام حسين (ع) ياد ميشود.

سالني باريک در انتهاي رواق جنوب غربي حرم امام حسين (ع)، وجود دارد که به قتلگاه ميرسد.

 

خيمه گاه

خيمهگاه محل استقرار سپاهيان معدود امام حسين در عاشورا را مي گويند که در بخش جنوب غربي حرم سيدالشهدا واقع شده و 250 متر با حرم فاصله دارد.

 

مقام دست چپ و دست راست حضرت عباس

در زمان شهادت حضرت عباس دو دست ايشان در مکان هاي مختلف از بدن مطهر جدا شدند.

مقام دست راست در گذشته محل عبور نهر علقمه بوده و در شمال شرقي حرم حضرت عباس (ع) قرار داشته و پنجرهاي برنزي در ديوار يک خانه قديمي است و مکان مقام دست چپ، در جنوب شرقي حرم حضرت ابوالفضل (ع) قرار دارد، پنجره اي برنزي با حاشيه هاي آينهکاري شده است.

 

مقام حضرت علي اکبر و علي اصغر

مقام علي اکبر محل شهادت حضرت علي اکبر، فرزند بزرگ امام حسين (ع) است و در شمال شرقي حرم قرار دارد و در فاصله 600 متري تل زينبيه واقع شده است و به نسبت ساير مکانها فاصله بيشتري تا خيمهگاه دارد.

مقام حضرت علي اصغر محل شهادت فرزند 6 ماهه امام حسين (ع) است که در خيابان سوده در داخل يک کوچه قرار دارد، يک گهواره کوچک به منظور يادبود ايشان قرار گرفته است.

 

مدفن الشهدا

در نزديکي بارگاه و در فاصله چند متري جنوب شرقي ضريح امام حسين (ع)مقبره تمام ياران شهيد امام حسين (ع) قرار دارد که به آن مدفن الشهدا مي گويند، اين مقبره اتاقي 12 متري است و داراي صندوقي خاتم و پنجره اي 5 متري از جنس نقره مي باشد.

روي ديوار نزديک مقبره کتيبه اي کوچک و آبي رنگ حاوي زيارتنامه و اسامي شهداي کربلا وجود دارد.

 

مقام الحجه

مقام الحجه در اطراف بين الحرمين قرار دارد که در انتهاي محله باب السلالمه است و بر اساس گفته ها و شنيده ها گويا حضرت مهدي (عج) در حال خواندن نماز در اين مکان رويت شده است.

مکان هاي پربازديد اطراف بين الحرمين

    موکب يحيي بن زيد شيعيان افغانستاني

    آرامگاه اميرکبير

    حسينيه صاحب الزمان

    مجمع سيدالاشعار کربلا

    بازارهاي کربلا

    مدرسه نهرالعلقمي

    برج الاماره

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.