اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بحران آفريني جديد آمريکا در خليج فارس؟

بدهي دولت آمريکا بعنوان بزرگترين بدهکار دنيا به 31 هزار ميليارد دلار رسيده که 2/1 برابر حجم کل اقتصاد آمريکاست .( کل بدهي در اقتصاد آمريکا به 94 هزار ميليارد دلار رسيده که 6/3 برابر حجم کل اقتصاد آمريکاست . اين حجم بدهي بيش از دوبرابر کل ثروت ملي آمريکاست در حاليکه بخش قابل توجه ثروت ملي آمريکا ، موهومي ، غيرواقعي و ناشي از قيمت گذاري هاي غير واقعي برندها و شرکت هاي بورسي است).

بحران آفريني جديد آمريکا در خليج فارس؟

کسري تراز تجاري آمريکا به رقم 1،216 هزار ميليارد دلار رسيده ( که يک سوم آن مربوط به تجارت با چين است ). کسري بودجه دولت به رقم 1،567 هزار ميليارد دلار رسيده که در حدود 34 درصد بودجه دولت است .

دولت آمريکا طي چهار دهه گذشته براي رفع حباب تورمي ( و نيز براي چپاوول ثروت دنيا ) به جاي استفاده از سياست هاي پولي و افزايش نرخ بهره ، که بدليل بدهي زياد دولت ، بيشترين هزينه را به دولت آمريکا وارد ميکرد ، با استفاده از ايجاد بحران هاي سياسي ، نظامي و اقتصادي ، به اهداف خود رسيده است . در حاليکه در شرايط کنوني عليرغم برنامه ريزي براي ايجاد بزرگترين بحران ها ( جنگ اوکراين و قرباني کردن متحدان اروپايي خود و تحريک چين براي ورود به جنگ و قرباني شدن تايوان ) موفق نشد که بحران اقتصادي خود را برطرف کند. آمريکا ناچار به استفاده از ابزار مهلک افزايش نرخ بهره شد . نرخ بهره به بالاترين حد در چند دهه گذشته رسيده و فدرال رزرو ، افزايش يک چهارم درصدي بيشتري را براي هفته آينده اعلام کرده است . ادامه وضع موجود ، با توجه به شرايط فوق الذکر اقتصادي در آمريکا ، اين کشور را بسمت تورم رکودي و بحراني به مراتب وسيع تر و بزرگتر از بحران 1929 ميرساند. بحراني که مارپيچ سقوط آن در کاهش ارزش و پذيرش بين المللي دلار است و نه صرفا همانند بحران 1929 ، که يک بحران داخلي ، متاثر از کاهش تقاضاي کل در اقتصاد آمريکا و تجمع سرمايه ها در قالب سرمايه هاي غيرمولدي چون طلا ، بروز کرد.

در چنين شرايطي وزير خارجه دولت سعودي در حاشيه اجلاس داووس ، از آمادگي کشورش در فروش نفت با ساير ارزها ، خبر داد . همانطور که در مقاله مورخ 21/9/1401 با عنوان « آيا رفتار چين تغيير کرده است ؟ « پيش بيني کرده بودم ، مبادله نفت با يوآن و مواجه با پديده پترو يوآن در مقابل پترو دلار ( که تنها پديده ممکن براي تبديل چين به اقتصاد اول دنيا و گذر از سد اقتصاد آمريکاست ) قطعا» از تفاهمات پنهان چين و عربستان است. بعبارت ديگر موضع گيري وزير خارجه عربستان ، اقدامي براي علني کردن يکي از بندهاي پنهان تفاهم نامه اين دو کشور است و نه يک مطلب جديد .

 به هرحال اهميت موضوع براي آمريکا خصوصا در شرايط کنوني اقتصادي که از يکسو نياز به حفظ شيشه عمر خود يعني پذيرش جهاني دلار دارد و از سوي ديگر براي فائق آمدن به بحران اقتصادي خود ، نيازمند ايجاد يک جنگ و بحران بزرگ منطقه ايي در مرکز انرژي جهان است ، بسيار جدي است  . و بنظر ميرسد  که عربستان بعنوان يک طرف اين جنگ احتمالي از هم اکنون ، انتخاب شده است تا اين دوست مطيع  قديمي در نقش قرباني جديد آمريکا ، ظاهرشود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.