اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

باکو خواستار توقف مين گذاري ايروان در خاک آذربايجان

جمهوري آذربايجان از عالي‌ترين دادگاه سازمان ملل متحد خواست تا فوراً به ارمنستان دستور دهد به مين گذاري و تعبيه تله‌هاي انفجاري در خاک جمهوري آذربايجان پايان دهد و نقاط مين‌ گذاري فبلي را نيز اعلام کند.

باکو خواستار توقف مين گذاري ايروان در خاک آذربايجان

يقيشه گيراکسيان نماينده ارمنستان اين ادعا را رد کرد و گفت که کشورش تنها به عنوان يک تاکتيک دفاعي براي مبارزه با تجاوز جمهوري آذربايجان در خاک خود مينگذاري کرده است.

وي طرح اين موضوع از سوي جمهوري آذربايجان را تلاش آشکار براي منحرف کردن توجهات از اقدامات نادرست اين کشور دانست.

النور ممدوف معاون وزير امورخارجه جمهوري آذربايجان به قضات دادگاه بينالمللي دادگستري گفت که کشورش بيش از 2700 مين زميني ارمنستان را از دسامبر 2021 تا به حال کشف کرده است، يعني از زماني که اين دادگاه به دو کشور دستور داد، اقداماتي که موجب تشديد اختلافات چند دهه شود، انجام ندهند.

وي گفت: کاشت مين و نصب تلههاي انفجاري تلاش عمدي از سوي ارمنستان براي جلوگيري از بازگشت اهالي جمهوري آذربايجان است که به دليل جنگ مجبور به ترک خانههاي خود شدهاند.

ممدوف تصريح کرد: اگر باکو که مناطق آزاد شده را براي بازگشت آوارگان آماده ميکند، نتواند با خيال راحت اين کار را انجام دهد، آوارهها چگونه ميتوانند با خيال راحت از حق بازگشت خود استفاده کنند؟

اين درگيريهاي حقوقي در حالي انجام ميشود که بيش از 2 سال پس از پايان جنگ ميان دو کشور همسايه در قرهباغ کوهستاني که منجر به کشته شدن حدود 6 هزار و 800 سرباز و آواره شدن حدود 90 هزار غيرنظامي شد، ميگذرد.

به گزارش ايرنا، روابط ميان ارمنستان و جمهوري آذربايجان از سال 1991، زماني که ارتش ارمنستان قرهباغ کوهستاني و هفت منطقه مجاور را تصرف کرد، پرتنش بوده است.

جمهوري آذربايجان در پاييز 2020 طي 44 روز درگيري، چندين شهر، روستا و آبادي را در اين منطقه به تصرف خود درآورد و پس از آن در روز دوشنبه 9 نوامبر 2020 (19 آبان 1399) توافقنامه صلح با ميانجيگري روسيه ميان دو کشور امضا شد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.