اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي براي دانش‌آموزان

يک متخصص تغذيه با اشاره به مواد غذايي سالمي که دانش‌آموزان در وعده‌هاي صبحانه، نهار و شام بهتر است مصرف کنند، گفت: دانش‌آموزان حتما در طول روز از ميان وعده‌هاي سالم استفاده کنند و در عين حال از ريزه‌خواري و استفاده از مواد غير سالم خودداري کنند.

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي براي دانش‌آموزان

دکتر مهدي شادنوش درباره تغذيه سالم و مناسب دانشآموزان با بازگشايي مدارس، گفت: از آنجايي که دانشآموزان در سنين رشد قرار دارند، يکي از پايههاي بسيار با اهميت برايشان تغذيه مناسب است. والدين توجه داشته باشند که فرزندانشان شب هنگام غذايشان را زودتر ميل کنند؛ به طوري که تا زمان خوابشان يک فاصله 45 دقيقهاي وجود داشته باشد و حتما اين موضوع را رعايت کنند. ساعت خواب کودکان هم حتما حداقل بين هفت تا هشت ساعت
باشد.

وي افزود: دانشآموزان صبح در ساعتي از خواب بيدار شوند که حتما فرصت براي صبحانه خوردن داشته باشند. وعده صبحانه اگر همراه با کربوهيدراتهاي مناسب و نان به اندازه کافي باشد، خوب است. در کنار آن از لبنيات خوب هم استفاده کنند به ويژه نوشيدن شير که در آغاز يک روز پرانرژي براي دانشآموز بسيار ميتواند مناسب باشد. اگر مدارس هم برنامهها را به گونهاي تدوين کنند که دروسي که با محاسبات فکري سروکار دارد، مانند درس رياضي در ساعات اوليه صبح باشد که در اين صورت فراگيري دانشآموزان ميتواند بيش از پيش باشد.

شادنوش ادامه داد: دانشآموزان حتما در طول روز از ميان وعده استفاده کنند. خانوادهها ميانوعدههاي مناسبي را در بستهبندي مناسب همراه کودکان بگذارند. ميانوعدههايي مانند دانهها و مغزها، خشکبار، ميوهجات و... باشد که اين مواد غذايي را به عنوان ميان وعده در ساعات تفريح و در فواصل کلاسها استفاده کنند. از ريزهخواري و استفاده از مواد غير سالم خودداري کنند. طبق نظارتي که حوزههاي بهداشت وزارت آموزش و پرورش بر مدارس دارد، در بوفههاي مدارس غذاهاي مضر يا موادي که ريزهخواري را ترويج کند مانند پفک، چيپس و... نبايد در مدرسه ارائه شود. اگر هم بود حتما خانوادهها به مدارس تذکر دهند.

وي درباره ويژگيهاي غذاهايي که در بوفه مدارس ارائه ميشوند، گفت: حوزه سلامت وزارت آموزش و پرورش بسيار فعال است و طبق دستورالعملهايي که در اين زمينه صادر کرده است، مواد غذايي را که بايد در بوفهها وجود داشته باشد، مشخص کرده است. بوفههاي مدارس از ارائه مواد غذايي که فسادپذير است و نميتوان براي زمان زيادي از آنها در دماي معمولي نگهداري کرد، خودداري کند. همچنين ارائه مواد فسادپذيري مانند سسها يا مواد غذايي که با استفاده از سس و ساير مواد فسادپذير تهيه ميشوند، در بوفههاي مدارس نبايد انجام شود. بايد در بوفههاي مدارس يخچالهاي مناسب وجود داشته باشد و بهداشت را هم رعايت کنند.

وي با بيان اينکه ساعت نهار دانشآموزان هم نبايد زياد به تاخير افتد و بايد حتما وعده ناهار را در ميانه روز مصرف کنند، گفت: اگر دانشآموزان براي وعده ناهار هم در مدرسه حضور داشتند، مواد غذايي به همراهشان باشد که در دماي معمولي زود فساپذير نباشد. همچنين مواد غذايي ساده بوده و ديرهضم نباشند. چربي بالا و ميزان گوشت بالايي نداشته باشند؛ چراکه از آنجايي که قرار است در ساعات بعد از ظهر هم در مدرسه حضور داشته باشند، هضمشان طول نکشد. در عين حال مدارسي که بعد از وعده ناهار هم براي دانشآموزان کلاس برگزار ميکنند، در صورتيکه فرصتي حدود 10 دقيقه تا يک ربع را براي استراحت دانشآموزان در نظر بگيرند، بسيار ايدهآل بوده و در آموزشپذيري دانشآموزان موثر است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.