اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ايران يکي از توليدکنندگان مطرح راديوداروها در دنياست

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: امروز ما يکي از توليدکنندگان مطرح دنيا در توليد راديوداروها هستيم که هم مبارزات تحريمي شديد روي آن است و هم به لحاظ عمر کوتاه، جابه جايي آنها به سادگي انجام نمي شود و کشور ما توفيق داشت اين داروها را توليد کند و اکنون بيماران در 205 مرکز پزشکي کشور از اين فناوري استفاده مي کنند.

ايران يکي از توليدکنندگان مطرح راديوداروها در دنياست

محمد اسلامي شامگاه هفتم مهرماه در حاشيه به سفر به استان و ديدار با نماينده ولي فقيه در استان کرمان اظهار کرد: گسترش فناوري هسته اي يک دستور کار مهم راهبردي و اجرائي است که در سازمان انرژي اتمي با توجه به سند راهبردي که تصويب شده و افق 20 ساله، برنامه با ظرفيت بالايي تعريف کرديم تا در همه سرفصل ها فناوري هسته اي را توسعه بدهيم.

وي با اشاره به اينکه در دنيا اينگونه قلمداد شده فناوري هسته اي فقط غني سازي اورانيوم است در حالي که اين بخشي از کار است، افزود: دو بخش عمده در دنيا در فناوري هسته اي وجود دارد يکي حوزه قدرت و نيرو است که از فناوري هسته اي و توليد برق صورت مي گيرد و ديگري پرتوهاست که براي مصارف گوناگون استفاده مي شود و به عنوان مثال در پزشکي هم براي تشخيص، درمان، تجهيزات و راديوداروها به کمک آمده است.

اسلامي بيان کرد: امروز ما يکي از توليدکنندگان مطرح دنيا در توليد راديوداروها هستيم که هم مبارزات تحريمي شديد روي آن است و هم به لحاظ عمر کوتاه، جابه جايي آنها به سادگي انجام نمي شود و کشور ما توفيق داشت اين داروها را توليد کند و اکنون بيماران در 205 مرکز پزشکي کشور از اين فناوري استفاده مي کنند.

معاون رئيس جمهور اظهار کرد: گام تکميلي توسعه راديوداروها را برمي داريم و ظرفيت توليد راديور دارو را بالا برده و در بخش داروهايي که عمدتا براي درمان سرطان است و فقط سلول سرطاني را مورد هدف قرار مي دهد، کار مي کنيم زيرا اکنون داروهاي شيميائي درمان سرطان عوارض گوناگوني دارد.

وي افزود: بحث ديگر در اقدامات سازمان انرژي اتمي، پرتودهي با اشعه گاما است و به ويژه در استان کرمان که محصولات استراتژيک خرما و پسته دارد، براي افزايش ماندگاري و پيشگيري از آفت ها کار خواهيم کرد که درصد بالايي به اقتصاد و معيشت مردم کشور و استان کمک مي کند.

اسلامي گفت: در فناوري هسته اي موضوع مهم ديگر در پلاسما است که در سم زدائي و پلاسماتراپي تحقيقات به نتيجه رسيده و در يک سال گذشته کار با قابليت بالايي پايه گذاري شد و بخش فوري سم زدائي با پلاسما براي آفت آفلاتوکسين است که پسته کاران و صادرکنندگان با آن مواجه هستند و دستگاه هاي اوليه در حال ساخت است و اين در مراکزي که فرآيند دارد، نصب و استفاده مي شود و با حمايت استاندار کرمان يک مرکز در رفسنجان وجود دارد که قرار است خيلي سريع سامانه نصب و کار پيش برود و فردا مباحث مربوط به اين پروژه را دنبال خواهيم کرد.

رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: در بررسي هاي ميداني چند ماه گذشته که انجام شد روي آفت پسيل بود و در باغات پسته هدف، قرار است با پلاسما از طريق تاثيرگذاري روي آب و خاک کار را انجام دهيم و استفاده از پلاسما در باغات پسته گام بزرگي است و فردا هماهنگي و برنامه ريزي براي آغاز عمليات اجرائي اين فناوري است تا از خسارت به کشاورزان پسته جلوگيري شود.

وي افزود: در خرما نيز بررسي ها انجام شده و با تعامل استاندار کار خواهيم کرد تا با پرتودهي آفت پذيري محصول را کاهش داده و ماندگاري افزايش يابد و با توجه به توليد محصولات کشاورزي در جيرفت، قصد داريم با پروتودهي آفت پذيري را کاهش داده و به شکوفائي اقتصاد کمک کنيم چراکه اکنون 30 درصد محصولات ضايعات است و اين عدد بزرگي است لذا تلاش مي کنيم فناوري هسته اي را در خدمت مردم و اقتصاد شتاب بدهيم و اميدواريم در استان کرمان که چند قطب بزرگ محصولات کشاورزي،خرما و پسته را دارد، کار به خوبي پيش برود و از چند ماه قبل کار دنبال مي شود.

اسلامي تصريح کرد: توسعه معادن نيز مسئله ديگر است و در استان توافقاتي شده و موانع رفع شده و با توجه به گسترش ژئوفيزيک در معادن و شناسائي اعماق زمين، همه پروژه هاي اکتشافي ما به تکنولوژي جديد مجهز شده و فعال کردن معدن را در استان کرمان در برنامه داريم و با تشکيل کنسرسيوم، سرمايه گذاري هاي جديد و نوين در پي خواهد داشت.

وي بيان کرد: عمده فعاليت ها دانش بنيان است و به اقتصاد ملي و استان کمک مي کند و راه جديدي باز مي کند تا با فناوري هاي روز بهره وري را افزايش داده و تحول اساسي خواهد بود.

رييس سازمان انرژي اتمي ايران گفت: استان کرمان داراي ظرفيت خاص و فوقالعادهاي است و بايد توجه داشت در ساليان گذشته از پرتودهي بر روي حبوبات استفاده ميشده اما در مقياس کم و محدود بوده است اما در واقع اين طرح بهخوبي معرفي و به کارگيري نشده است. در راستاي گسترش اين سياست و تاکيداتي که در دولت سيزدهم و از سوي رييس جمهور وجود دارد و همچنين بر اساس سند راهبردي ابلاغ شده، اين مسير براي ما تبديل به تکليف شده و به همين دليل بر تحقيقات خود سرعت داده و نتايج آن را به سمت صنعتيسازي پيشبرديم و اکنون صنعتيسازيها در حال سرعت گرفتن است و در مدت زمان کوتاهي تاثيرات آن در اختيار جامعه قرار ميگيرد.

وي اضافه کرد: اين موضوع را نيز در حوزه برق دنبال ميکنيم چراکه تاکنون در زمينه ساخت نيروگاههاي هستهاي اقدامات کافي صورت نگرفته بود که خوشبختانه نسبت به طراحي و ساخت نيروگاههاي بومي اقداماتي انجام شده است و در نظر داريم تا کشور را بيش از پيش از ظرفيت فناوري هستهاي بهرهمند سازيم و اين مساله در اصل تکليف ما محسوب ميشود و بايد بدانيد استان کرمان يکي از قطبهايي است که در طراحي 12 منطقهاي که قرار است از فناوري هستهاي بهرهمند شود، در نظر گرفته شده است و در اين استان چند نقطه کانوني پيشبيني خواهد شد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.