رژيم صهيونيستي يکي از 40 عضو اصلي «کارگروه اقدام مالي» (FATF) است. با اينکه تا پيش از سال 2000 اين رژيم در فهرست خاکستري FATF قرار داشت اما پس از آن، به مرور وضعيت خود در اين نهاد را بهبود داد و در نهايت در سال 2016 به عنوان عضو ناظر و سپس در سال 2018 به عنوان عضو اصلي اين نهاد منصوب شد.
طبق گزارش ارزيابي FATF از رژيم صهيونيستي در سال 2022 که در تارنماي اين نهاد منتشر شده است، اين رژيم با 16 توصيهي FATF سازگاري کامل، با 19 توصيه سازگاري عمده و با 4 توصيه سازگاري جزئي دارد.
به گزارش رجانيوز، اما روند صعودي همکاري رژيم صهيونيستي با FATF به اينجا ختم نشد. نفوذ اين رژيم در FATF با حضور در کارگروههاي مختلف ارزيابي و مشورتي تقويت شد. «شلوميت واگمن» رئيس سابق سازمان مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم در رژيم صهيونيستي، مسئوليتهاي مهمي در FATF داشته است که از جملهي آنها ميتوان به رياست «کارگروه ريسک و رويکردها» از سال 2019 تا 2022 و عضويت در «کارگروه مشورتي رئيس FATF» از 2020 تا 2022 اشاره کرد.
توجه به اين تاريخها زماني اهميت پيدا ميکند که برخي وقايع در رابطه با جمهوري اسلامي ايران در FATF را مرور کنيم. به عنوان نمونه، ايران در اسفند 1398 (فوريهي 2022)، پس از ارزيابيهاي FATF از کشورمان، وارد فهرست سياه اين نهاد شد؛ يعني دقيقاً همان دورهاي که رژيم صهيونيستي رئيس «کارگروه ريسک و رويکردها» و عضو «کارگروه مشورتي رئيس FATF» در اين نهاد بوده است. بيترديد رژيم صهيونيستي نقش مهمي در قرار گرفتن نام ايران در فهرست سياه FATF ايفا کرده است.
و نکتهي مهم و پاياني اينکه با توجه به اجماعي بودن سازوکار رأيگيري در FATF و لزوم همرأي بودن همهي اعضاي اصلي، خروج از فهرست سياه اين نهاد نيز مستلزم کسب رأي موافق از رژيم صهيونيستي است. اين در حالي است که تلاش اين رژيم براي اعمال فشار بر تأمين مالي جبههي مقاومت امروز در نقطهي اوج قرار دارد و بيترديد رژيم صهيونيستي از ظرفيت نهادهايي چون FATF در اين راستا بهره خواهد برد.
پي نوشت:
[1] گزارش گروه ويژه اقدام مالي در رابطه با پيوستن رژيم صهيونيستي و سطح همکاريهاي رژيم صهيونيستي با گروه ويژه اقدام مالي
https://www.fatf-gafi.org/en/countries/detail/Israel.html
[1] دکتر شلوميت واگمن
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.