بسياري ويتامين دي را به عنوان ويتامين آفتاب مي شناسند و مي دانند که اين ويتامين از طريق نور خورشيد و از طريق پوست هم جذب بدن مي شود اما اگر در حال ورود به دوره ميانسالي هستيد، بايد با نقش اين ويتامين در تامين سلامت بدن و پيشگيري از بيماري بيشتر آشنا شويد.
بر اساس آمارهاي جهاني حدود 4 نفر از هر 10 نفر در جهان به اندازه کافي ويتامين دي دريافت نمي کنند. ويتامين دي از دو راه تامين مي شود: مصرف غذاهاي حاوي اين ويتامين همچون انواع ماهي و محصولات لبني، زرده تخم مرغ و غلات غني شده تا قرار گرفت در مقابل نور مستقيم خورشيد.
بايد گفت که اگرچه محافظت از پوست در برابر اشعههاي زيانبار خورشيد بسيار مهم است اما بدن براي ساختن ويتامين دي به مقداري نور خورشيد نياز دارد. و به همين خاطر توصيه مي شود روزانه 15 تا 20 دقيقه و سه بار در هفته، آفتاب بگيريد.
به تازگي وبگاه «وبمد» در مقالهاي به گردآوري نکات مهم در خصوص تامين ويتامين دي بدن پرداخته و نقش آن را در پيشگيري از افسردگي، ابتلا به آنلوآنزا و ديگر بيماري ها بيان کرده است.
ويتامين دي و افسردگي: کارشناسان مطمئن نيستند که آيا کمبود ويتامين دي منجر به افسردگي مي شود يا برعکس؛ اما مطالعات نشان مي دهد که بين اين دو ارتباط وجود دارد. تحقيقات ديگري در دست انجام است تا مشخص شود آيا افزايش سطح ويتامين دي مي توان بهبود خلق و خوي افراد کمک کند يا نه.
با آنفلوانزا مبارزه کنيد: افزايش ايمني بدن در برابر بيماري ها يکي از ويژگيهايي است که براي ويتامين دي بيان مي شود؛ در زمان همه گيري کوويد 19 نيز تاکيد مي شد که افراد مقدار مناسبي از ويتامين دي مصرف کنند؛ با اين حال هنوز دانشمندان در حال کشف دقيق اين موضوع هستند که ويتامين دي چقدر مي تواند شما را از ابتلا به ويروس آنفلوآنزا درمان کند يا حتي از ابتلا به آن جلوگيري کند.
يک مطالعه نشان مي دهد که مصرف قطره ويتامين دي در فصل زمستان به کاهش تعداد دانش آموزان ژاپني مبتلا به آنفلوانزا کمک مي کند. واضح است که اين بخش مهمي از يک سيستم ايمني سالم است. اگر بدن شما به اندازه کافي نباشد، نمي تواند به خوبي با ميکروب ها مبارزه کند.
ويتامين دي و ام اس: مطالعات نشان مي دهد که ويتامين دي ممکن است شانس ابتلا به ام اس را کاهش دهد. اين بيماري به سيستم ايمني و سيستم عصبي مرکزي فرد حمله مي کند؛ البته برخي مطالعات نشان ميدهد که ويتامين دي ميتواند علائم اين بيماري را در افراد مبتلا به ام اس کاهش دهد و يا حتي از رشد بيماري بکاهد.
پيشگيري از حمله قلبي: هيچ مدرک محکمي وجود ندارد که مکمل هاي ويتامين دي خطر حمله قلبي يا سکته را کاهش دهند اما اين اميد وجود دارد که ممکن است از نارسايي قلبي جلوگيري کند؛ البته محققان در حال بررسي آن هستند.
ارتباط سرطان با ويتامين دي: گفته مي شود که ويتامين دي ممکن است شانس ابتلا به برخي سرطانها مانند روده بزرگ، سينه و پروستات را کاهش دهد. اين ميزان زماني که با کلسيم همراه شود، بهتر است. در يک کارآزمايي باليني، خطر ابتلاي آمريکاييهاي آفريقاييتبار با مصرف مکملهاي ويتامين دي 23 درصد کاهش يافت.
ويتامين استخوان ساز: سطوح سالم ويتامين دي ميتواند امکان از دست دادن استخوان را کاهش دهد و از پوکي استخوان جلوگيري کند؛ پزشکان از ويتامين دي براي درمان پوکي و حتي نرمي و تحليل استخوان استفاده مي کنند.
پيوندي با کاهش وزن: اگر مي خواهيد وزن کم کنيد، بهتر است مکمل هاي ويتامين دي را امتحان کنيد. مصرف آن با کلسيم مي تواند شما را از احساس گرسنگي به دفعات جلوگيري کند. اين بدان معناست که شما کالري کمتري مي خوريد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.