اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

فشار خون عامل مرگ سالانه 10 ميليون نفر در جهان

پرفشاري خون به معناي بالا بودن ميزان فشاري است که بر اثر برخورد خون به ديواره‌ي سرخرگ‌ها ايجاد مي‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هايي هستند که خون را از قلب به تمام اعضاي بدن مي‌رسانند. ميزان فشار خون، با دو عدد مشخص مي‌شود.

14:21
فشار خون عامل مرگ سالانه 10 ميليون نفر در جهان

فشار خون سيستوليک (عدد بالايي) نشان دهندهي فشار وارد شده به ديوارهي سرخرگها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دياستوليک (عدد پاييني) نشان دهندهي فشار وارد شده به ديوارهي سرخرگها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بين هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد مي شود و به همين دليل از آن به عنوان قاتل خاموش ياد ميشود.

 

لزوم غربالگري منظم فشار خون در افراد بالاي 18 سال

 

دکتر مريم طاهرخاني متخصص بيماري هاي قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در اين باره گفت: بنا به توصيه اتحاديه جهاني فشارخون بالا، افراد بالغ بالاي 18 سال بايد غربالگري فشارخون شوند؛ به اين ترتيب که افراد 18 تا 39 سال هر سه تا پنج سال بايد فشارشان را اندازه بگيرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزيابي کنند.

وي ادامه داد: اين افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدني (BMI) بالاتر از 25 -يا ماکسيمم فشار بين 135 تا 139 و مينيمم فشار 85 تا 89 ميلي متر جيوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، بايد به صورت سالانه پايش شوند، افراد بالاي 40 سال نيز بايد هرسال فشارخون خود را اندازهگيري کنند.

طاهرخاني با بيان اينکه فشار خون بالا سالانه بيش از 10 ميليون مرگ و مير را به خود اختصاص ميدهد، به راههاي پيشگيري از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگي، پرهيز از رژيم غذايي ناسالم مثل مصرف غذاهاي سرخ کردني، چرب، آماده و کنسروي، حذف اسيدهاي چرب ترانس، خودداري از مصرف الکل و دخانيات و پرهيز از مصرف نمک بيش از يک قاشق چايخوري از جمله اقداماتي است که در راستاي پيشگيري از ابتلا به پرفشاري خون بسيار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بيماريهاي قلب و عروق با اشاره به اينکه هدف سازمان بهداشت جهاني، کاهش 25 درصدي ابتلا به فشارخون بالا تا سال 2025 است، بيان کرد: اين مهم با تشخيص زودهنگام و کنترل به موقع بيماري امکان پذير است.

 

فشارخون بالا قابل درمان نيست، فقط کنترل مي شود

 

طاهرخاني، تصريح کرد: مشکل اصلي براي کنترل فشارخون، عدم پذيرش بيماران است؛ با وجود پيشرفتهاي بسيار در حوزه درمان، اغلب بيماران يا داروهايشان را مرتب مصرف نميکنند، يا تصور ميکنند پرفشاري خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشي از درمان، بلافاصله دارو را قطع ميکنند، اين آگاهي بايد به بيمار داده شود که فشارخون يک بيماري قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ اين کنترل هم به روش دارو درماني انجام ميشود.

متخصص بيماريهاي قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ادامه داد: توصيه انجمن جهاني فشار خون بر پيروي از يک راهبرد دارويي يکسان در تمام کشورها با طيفهاي مختلف اقتصادي و بهداشتي است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از اين الگوريتم نيستيم و استفاده از داروهاي ترکيبي با مصرف يک بار در روز با کارايي موثر، از اولويتهاي تجويزي است که نمونههاي داخلي آن هم توليد شدهاند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.