اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

خيز «اف بي آي» براي ورود به دانشگاه‌ها

ايالات متحده پس از ناکامي در گام اول سرکوب اعتراضات مسالمت‌آميز دانشجويان، اکنون فضا را به سمت امنيتي کردن و اتهام‌زني پيش برده و در اين راستا تلاش دارد از ابزارهاي امنيتي براي ايجاد اختناق استفاده کند.

13:45
خيز «اف بي آي» براي ورود به دانشگاه‌ها

اين درحالي است که اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي و مشارکت امريکا در قتلعام مردم غزه از ابتداي طوفانالاقصي در بسياري از کشورهاي جهان و حتي به طور گسترده در ايالات متحده جاري بود و لذا تظاهرات در اين ابعاد، پديده جديدي در جهان نيست. اما اين صداهاي اعتراضي از چندجنبه اهميت کليدي براي امريکا پيدا کرده است. گمان بسياري از ناظران غربي بر اين امر استوار بود که جنايات رخ داده در بين اذهان عمومي پس از طولاني شدن جنگ و قرار گرفتن روزانه در معرض اين اخبار، جذبه خود را از دست داده و به امري عادي تبديل ميشود و لذا فشار روي گروه کار صهيونيستي-امريکايي کاهش مييابد. اما به جريان افتادن دومينوي اعتراضات دانشجويي سبب فروريختن اين ديدگاه و زنده شدن دوباره فضاي انتقادي در داخل امريکا و همچنين در برخي کشورهاي ديگر شد.از يک سو، ايالات متحده براي التيام افکار عمومي، ترفندهاي غيرمعتبري چون ارسال هوايي ملزومات اوليه، ژست لزوم آتشبس در غزه و حتي درگيريهاي لفظي با رژيم و شخص نتانياهو را بکار گرفت.

از سوي ديگر، به طور عام تحول در نوع تفکر جمعيت دانشجويي با پيريزي تفکر انتقادي در بعد نظري، زمينهساز تحولات اجتماعي در آينده خواهد شد و از اين حيث جايگاه مهمي را در تعيين انديشه جامعه ايجاد خواهد کرد. از همينرو، ايالات متحده براي دور کردن فضاي انديشه جامعه از انتقاد از حمايتهاي امريکا از سياستهاي جنايتکارانه رژيم صهيونيستي که ستون اصلي سياست خارجه آن لااقل در غرب آسيا است، به ضربالاجل خاموش کردن صداهاي اعتراضي ولو با هر ابزاري روي آورده است. استفاده از قوانين دستوري براي تهديد، تعليق و اخراج دانشجويان و سرکوب خشونتبار آنها از نمونههاي بارز لوازم بکار رفته در اين راستاست.

مسدودسازي تيکتاک پس از انتشار تصاوير جنايات خونبار رژيم صهيونيستي که به گفته بسياري از ناظران نقش تعيينکنندهاي در تنوير افکار عمومي امريکا بويژه جوانان و بالاخص دانشجويان در قبال نسلکشي اين رژيم داشته، نيز يکي ديگر از ابزارهاي بکار رفته در خلع «آزادي بيان» و در راستاي تحريف واقعيتهاي جاري در سرزمينهاي اشغالي بوده است.

 

اتهامزني و فشار همهجانبه حاکميت عليه دانشجويان

 

برچسب «يهودستيزي» و «دستکاري عوامل خارجي» جديدترين نوع ترفند کاخ سفيد براي نيل به اهدافي چون ايجاد انحراف ماهيت اصلي اعتراضات و انتقاد به سياستهاي کاخ سفيد در قبال مردم غزه است. علاوه بر آن راهکاري براي انشقاق بين دانشجويان و مردم براي گرفتن ضربآهنگ صداهاي اعتراضي و ممانعت از انتشار آن به داخل جامعه در سراسر ايالات متحده است.

اکنون خروجي محافل سياسي در امريکا بيانگر نوعي نگراني عميق نسبت به تغيير ديدگاه معارض دانشجويان نسبت به مسأله فلسطين با سياستگذاريهاي امريکا در قبال حمايت تمامعيار از رژيم صهيونيستي است.

به عنوان نمونه، روز گذشته منابع امريکايي از نشستي 300 نفره با حضور برخي گروههاي سياسي، برخي نمايندگان از دو حزب جمهوريخواه و دموکرات و متوليان چندين دانشگاه با محوريت اينکه کنگره چگونه ميتواند به سرکوب بيشتر دانشجويان معترض کمک کند و FBI نيز چگونه ميتواند به موضوع ورود پيدا کند، گزارش دادند. سايت اينترسپت در اين رابطه نوشت: نمايندهها در اين نشست قول دادند که کنگره براي تحقيق در مورد جنبشهاي دانشجويي تلاش بيشتري خواهد کرد. نمايندگان مجلس و اعضاي هيأت امناي دانشگاه بارها مدعي شدند که عوامل بيروني بودجه و سازماندهي اردوها در پرديسهاي دانشگاه را تأمين ميکنند.

بيل برکلي، رئيس بازنشسته و معاون اجرايي دانشگاه نيويورک، که اين هفته از پليس براي دستگيري بيش از 12 دانشجو استقبال کرد، مدعي شد که يک گروه همبستگي فلسطيني مستقر در نيويورک در رهبري تلاشهاي اعتراضي در شهر و دانشگاه کلمبيا بسيار نقش داشته است.

متصديان حمايت از جنايات رژيم صهيونيستي در داخل امريکا در اقدامي ديگر براي سرپوش گذاشتن به خدشه اعتباري ايالات متحده در زير سؤال رفتن «آزادي بيان» و «ارزشهاي دموکراتيک»، تلاش کردند که صداهاي اعتراضي را به «يهودستيزي» انتساب داده و از اين گذر روشهاي خشونتبار خود را نيز توجيه نمايند. آنها امروزه به طور آشکارا با اقرار ضمني به سرکوب دانشجويان، از لزوم وجود خطوط قرمز براي «آزادي بيان» و چهارچوبهاي ايجابي سخن ميرانند. از سوي ديگر، تصاوير سرکوب دانشجويان توسط پليس که هم سبب آزردگي جامعه امريکايي و هم جامعه جهاني شد، هزينه گزافي را براي وجهه امريکا در حفظ «ارزشهاي انساني و دموکراتيک» دربر داشته و از اينرو، واشنگتن در صدد است با اتهامزني به تحرکات و اعتراضات دانشجويي، اقدامات خود را موجه نشان داده و هزينه را رفع کند.

از سوي ديگر، براي امريکاي در کنار اسرائيل، غيرقابل تحمل است که جمعيت دانشجويي آن، پرچمدار اعتراضات دانشجويي در جهان باشند و از همينرو، استفاده از ادبيات «دخالت خارجي» براي اين جنبش، ترفندي براي منفک کردن صداهاي اعتراضي از بدنه جامعه دانشجويي است.

اما فشار به دانشجويان تنها با اتهامزني به تحرکات آنها پايان نميپذيرد. طي هفته گذشته نيز جمهوريخواهان مجلس تصريح کردند که در مورد بودجه فدرال براي دانشگاههايي که تظاهرات در محوطه دانشگاه برگزار کردند، تحقيق خواهند کرد.

 

اعتراض، ماندني است

 

تحصن دانشجويان در حمايت از مردم فلسطين با وجود اقدامات سرکوبگرانه پليس و بازداشت دهها دانشجو همچنان تداوم دارد. دانشکده هنرهاي شيکاگو از بازداشت 50 دانشجو و فعال ديگر به خاطر شرکت در تجمع حمايت از فلسطين خبر داد. طبق گزارش رسانههاي امريکايي در جريان برخورد پليس با دانشجويان دانشگاه ويرجينيا، دستکم 25 دانشجو بازداشت شدهاند. تصاويري نيز از جلوگيري پليس براي رفتن دانشجويان به محل تحصن با اسپري گاز فلفل موجود است. دانشجويان دانشگاه ميشيگان امريکا با در دست گرفتن پرچم فلسطين در جريان مراسم فارغالتحصيلي خود، بر مخالفت خود با جنگ مستمر رژيم صهيونيستي عليه نوار غزه و حمايت خود از مردم مظلوم فلسطين در اين منطقه تأکيد کردند.

 منبع: روزنامه ايران

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.