اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات ايران خبر داد:

توليد سالانه 70 ميليارد نخ سيگار در کشور

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات ايران با بيان اينکه ضمن تاکيد بر اينکه ايران پايين‌ترين نرخ ماليات بر دخانيات نسبت به نرم جهاني را دارد، در عين حال درباره مضرات سيگارهاي الکترونيک هشدار داد و گفت: اين سيگارها در حالي در کشور تبليغ مي‌شود که بسياري از کشورها نسبت به تحريم مصرف سيگارهاي الکترونيکي اقدام کرده‌اند.

توليد سالانه 70 ميليارد نخ سيگار در کشور

دکتر محمدرضا مسجدي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينکه معاهدهنامه کنترل دخانيات توسط سازمان جهاني بهداشت در سال 2003 به تصويب رسيد، اظهار کرد: تصويب معاهدهنامه کنترل دخانيات، يک حرکت عظيم عليه مصرف دخانيات در سطح جهان به حساب ميآيد. پس از تصويب معاهدهنامه کنترل دخانيات، صاحبان و مافياي صنعت دخانيات در مسير توليد فرآوردههاي جديد گام برداشتند تا افراد بيشتري را گرفتار دخانيات کنند؛ چرا که صنعت دخانيات به عنوان سومين صنعت سودآور جهان معرفي شده است.

وي در پاسخ به سوال ايسنا درباره سيگارهاي الکترونيک و ادعاي ترک دخانيات با استفاده از اين سيگارها، ادامه داد: شرکتهاي توليدکننده محصولات دخاني ادعا ميکنند سيگارهايي توليد کردهاند که فقط حاوي نيکوتين است و موادي که در سيگارهاي کلاسيک وجود دارد در اين محصول وجود ندارد. شرکتهاي دخاني ادعا ميکنند سيگارهاي جديد يعني سيگارهاي الکترونيکي نه تنها اعتيادآور نيستند و وابستگي کمتري دارند، بلکه از اين سيگارها ميتوان براي ترک دخانيات استفاده کرد. «ترک دخانيات»، يک شعار حق به حساب ميآيد اما شرکتهاي توليدکنندگان دخانيات از يک شعار حق براي تحقق اهداف باطل استفاده ميکنند.

 

سرطان و سکتههاي قلبي و مغزي از تبعات سيگارهاي الکترونيک

 

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات ايران با بيان اينکه  ضرر سيگارهاي الکترونيک در مقايسه با سيگارهاي کلاسيک کمتر نيست، افزود: شرکتهاي توليدکننده دخانيات به سيگارهاي الکترونيک موادي مانند گليسيرين، مواد معطر و برخي از افزودنيها اضافه کردهاند. بررسيها بيانگر اين است مشتقاتي که در ويپها و ساير سيگارهاي الکترونيک وجود دارد، اگر از دود سيگار و قليان بدتر نباشد، همان خطر و ضررها را به همراه دارد. نتايج مطالعات بيانگر اين است، استعمال سيگارهاي الکرونيکي سبب سکتههاي قلبي و مغزي، بيماريهاي مزمن تنفسي و سرطان ميشود.

اين متخصص با بيان اينکه برخي از کشورها نسبت به تحريم مصرف سيگارهاي الکترونيکي اقدام کردهاند، خاطرنشان کرد: آمريکا نسبت به تحريم مصرف سيگارهاي الکترونيک در تمام ايالاتهاي اين کشور اقدام کرده است. هچنين فرانسه اعلام کرده است که مصرف ويپ و سيگارهاي الکترونيکي تا پايان سال جاري ميلادي در اين کشور ممنوع ميشود. اين کشور، طرح ممنوعيت سيگار الکترونيک را به اتحاديه اروپا ارائه داده تا ساير کشورهاي عضو اين اتحاديه نيز در جهت ممنوعيت مصرف سيگارهاي الکترونيک گام بردارند.

 

اعتياد در 6 تا 8 درصد مصرفکنندگان سيگارهاي الکترونيک

 

 مسجدي با اشاره به ممنوعيت مصرف سيگارهاي الکترونيک در کشورهاي پيشرفته، گفت: اگرچه مصرف سيگارهاي الکترونيک در کشورهاي پيشرفته ممنوع شده اما اين دست سيگارها در کشورهايي مانند ايران مصرف ميشود؛ به نحوي که قيمت ويپ در کشور از 200 هزار تومان تا 2 ميليون تومان است. اگرچه توليد و عرضه سيگارهاي الکترونيک در کشور ممنوع است اما برخي خواهان توليد سيگارهاي الکترونيک در کشور هستند. افرادي که خواهان توليد سيگار الکترونيک در کشور هستند ادعاي خود تحت عنوان «جلوگيري از درآمد خارجيها و کسب درآمد داخلي» مطرح ميکنند و با درخواست خود، دولت و مجلس را تحت فشار قرار ميدهند.

دبير جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ادامه داد: اگر سيگار الکترونيک در کشور توليد شود، سود از آن صاحبان ايده ميشود اما جوانان بايد تاوان توليد اين سيگار در کشور را بپردازند. نتايج مطالعات بيانگر اين است که 18 درصد از جواناني که سيگارهاي الکترونيک مصرف ميکنند، گرفتار اعتياد مواد دخاني ميشوند. مضرات سيگارهاي الکترونيک محدود به اعتياد به مواد دخاني نميشود؛ بلکه 6 تا 8 درصد از افرادي که سيگارهاي الکترونيک مصرف ميکنند، گرفتار اعتياد به مواد مخدر ميشوند.

دبير جمعيت مبارزه با دخانيات ايران با بيان اينکه ايران با اشاره به نرخ اعتياد در جوانان افزود: آمار و ارقام مربوط به اعتياد جوانان تکاندهنده است. باز هم تاکيد ميکنم افرادي که موضوع توليد سيگارهاي الکترونيک را مطرح ميکنند فقط به فکر منافع مالي خود هستند اما نکته مهم و اساسي اين است توليد سيگارهاي الکترونيک ميتواند تمام ارکان کشور را تحت تاثير قرار دهد.

وي گفت: رسانهها بايد موضوع آسيبهاي توليد سيگارهاي الکترونيک را در کانون توجه قرار دهند. نه تنها رسانهها بلکه وزارتخانههاي «علوم، تحقيقات و فناوري»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» بايد براي حفظ جوانان دست به دست يکديگر دهند و تفريحات سالم را براي جوانان فراهم کنند تا جوانان گرفتار مواد دخاني نشوند.

 

توليد سالانه 70 ميليارد نخ سيگار در کشور

 

وي با بيان اينکه حدود 80 تا 85 درصد صنعت محصولات دخاني به صورت مستقيم و غيرمستقيم در اختيار ايالات متحده است، اظهار کرد:  براساس آمار و ارقام وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، سالانه حدود 70 ميليارد نخ سيگار در کشور توليد ميشود که سهم عمده آن در اختيار شرکتهاي خارجي است. شرکت «Japan Tobaco International» حدود 50 درصد سيگارهاي کشور را توليد ميکند؛ به عبارت ديگر، اين شرکت 35 ميليارد از 70 ميليارد نخ سيگار را توليد و عرضه ميکند. همچنين شرکت «British American Tobbacco» نيز حدود 18 ميليارد نخ از مجموع سيگارهاي توليدي کشور را توليد و عرضه ميکند. در بهترين حالت ممکن، شرکت دخانيات ايران حدود 11 ميليارد نخ سيگار توليد ميکند؛ بر اين اساس، 10 تا 12 درصد از مجموع سيگارهاي که در کشور توليد ميشوند، داخلي هستند و ساير سيگارها توسط عاملان شرکتهاي خارجي توليد ميشود.

 

نرخ پايين ماليات بر محصولات دخاني در ايران

 

 دبير جمعيت مبارزه با دخانيات ايران با بيان اينکه 65 تا 70 درصد سيگارهاي مصرفي کشور توسط کشورهاي خارجي توليد ميشود، گفت: قاچاق محصولات دخاني توسط شرکتهاي خارجي توليدکننده محصولات دخاني انجام ميشود و اين شرکتها از پرداخت ماليات فراري هستند. بررسيها بيانگر اين است ايران پايينترين نرخ ماليات بر محصولات دخاني را دارد. اگرچه مجلس براي افزايش نرخ ماليات محصولات دخاني تلاش کرد اما در نهايت ميزان نرخ ماليات بر محصولات دخاني سال جاري، 28 درصد خردهفروشي است.

وي با اشاره به نرم جهاني ماليات بر سيگار گفت: نرم جهاني ماليات بر دخانيات 76 درصد قيمت يک نخ سيگار است؛ به طور مثال، ميزان نرخ ماليات بر سيگار براي دو کشور پاکستان و اردن به ترتيب 74 و 86 درصد است. بسياري از کشورهاي دنيا که از منظر اقتصادي به ايران شبيه هستند، نرخ ماليات بر دخانيات بالايي دارند و ماليات محصولات دخاني را صرف امور سلامت مردم ميکنند.

مسجدي با بيان اينکه برخي نسبت به افزايش نرخ ماليات محصولات دخاني انتقاداتي وارد ميکنند، افزود: مخالفان افزايش نرخ ماليات بر محصولات دخاني بر اين باور هستند که افزايش نرخ ماليات ميتواند صنعت داخلي را با مشکل مواجه کند. اين ادعا در حالي مطرح ميشود که بهترين حالت ممکن حدود 10 تا 12 درصد سيگارهاي مصرفي در کشور توليد داخل هستند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.